FINÁLOVÉ BOJE SUBTERRA CUPU JSOU ZA NÁMI, RADUJÍ SE SLOVANKY A OA KUBELÍKOVA

Popis fotky

Úvodní program Bigboard Superfinále florbalu 2023 obstaraly bitvy o prvenství v Subterra Cupu. Po parádní přestřelce se v dívčím finále z prvenství radovaly zástupkyně Slovanského gymnázia Olomouc, které zvítězily 7:5. Následné finále chlapců ovládli zástupci z hlavního města Prahy, hráči OA Kubelíkova drtivým nástupem na startu druhé půle rozhodli o výhře 6:1.

10.30 Gymnázium Česká České Budějovice – Slovanské gymnázium Olomouc 5:7 (2:4, 3:3)
Úvod zápasu vyšel lépe hráčkám z jihu Čech, když úvodní branku letošního programu BigBoard Superfinále florbalu 2023 vstřelila Petra Skříšovská. Hráčky z Olomouce dokázaly zareagovat velmi rychle a skóre otočily po brankách Mrázkové a Zhébalové. Do konce úvodního poločasu padly ještě tři gôly, jednou se dokázaly prosadit českobudějovické hráčky, tým z Hané reagoval hned dvěma úspěšnými střeleckými pokusy a nesl si do druhého poločasu dvoubrankové vedení. 

Slovanky dokázaly odskočit dokonce na rozdíl tří branek na startu druhé patnáctiminutovky, na to však našla dvěma brankami odpověď Klára Jiříková na druhé straně. Ta samá hráčka snižovala opět na rozdíl jediné branky i osm minut před koncem a zkompletovala tím svůj hattrick. Hanačky však vždy dokázaly odskočit, což se stalo i tentokráte, kdy přesilovou hru využila Šárka Zhébalová a defitivně přisoudila vítězství na stranu Slovanského gymnázia Olomouc. 

Branky: 2. Skříšovská, 12. Procházková, 18. Jiříková, 19. Jiříková, 22. Jiříková – 4. Mrázková, 4. Zhébalová, 12. Čočková, 13. Zhébalová, 16. Majerová, 20. Habermannová, 26. Zhébalová. Rozhodčí: Patera – Staňková. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1.

Gym Česká: Wollnerová – Jiříková, Procházková, Skříšovská, Škrletová, Tomaili, Štrbová, Hasmanová, Myšáková-

Slovanky: Marešová – Mrázková, Majerová, Habermannová, Nejedlá, Žitňanská, Skopalová, Baleková, Hůvrová, Čočková, Zhébalová, Melicheriková, Ingrová.

 

11.45 OA Kubelíkova – Gymnázium Josefa Božka Český Těšín 6:1 (1:1, 5:0)
Na úvodní branku chlapeckého finále jsme čekali do deváté minuty, kdy v oslabení otevřel skóre českotěšínský Jan Punčochář. Pražané reagovali na soupeře necelou minutu a půl před koncem prvního poločasu, nabídku od Jambora tečoval do branky Matěj Hájek a stanovil tak výsledek po prvních patnácti minutách. 

Vstup do druhé půle vyšel na jedničku pražským středoškolákům, kteří dvěma rychlými brankami odskočili soupeři. Dokonce tříbrankové vedení si Pražané vybojovali po brance Matěje Jambora, který využil rychlý protiútok. Obchodní akademie Kubelíkova byla při chuti i nadále. Nejlepší orientaci před brankou prokázal Ondřej Štefek, na kterého vzápětí navázal další brankou Vojtěch Krupička, který uzavřel skóre zápasu na konečných 6:1, chlapecké prvenství tak zůstává v pražské metropoli. 

Branky: 14. Langr, 17. Novák, 18. Langr, 19. Jambor, 24. Štefek, 26. Krupička – 9. Punčochář. Rozhodčí: Benačan – Šaroch. Vyloučení: 0:2. Bez využití.

OA Kubelíkova: Auředník – Štefek, Langr, Hájek, Krupička, Jambor, Šolaja, Martan, Davis, Štuj, Pecha, Novák, Počta, Lisa.

Gymnázium Josefa Božka: Friedel – Makaj, Belan, Szemla, Punčochář, Blecha, Zipser, Sikora, Rückl, Cmiel, Patrik Buják, Petr Buják, M. Buják, Svoboda.

 

 

Generální partneři

Hlavní partneři

Vyhledávání

Subterra Cup

E-mail

heslo

Zapomněl/a jsem heslo

Nebo

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se