Bronzové medaile pro Finy! Švýcarsko dotahovalo neúspěšně

Markus Aeschimann | foto: Radost finských reprezentantů v zápase o bronz na MS 2022

Díky perfektní první třetině dosáhli až na bronzové medaile. Ziskem cenného kovu se loučí s mistrovstvím světa 2022 Finsko, které porazilo v duelo o třetí místo Švýcary. Domácí výběr však ani přes tři inkasované góly v úvodním dějství nic nevzdali a připravili seveřanům krušný závěr.


Během úvodní části se Finové střelecky prosadili hned třikrát, když využili téměř všechny své šance. Jednou ze trefili i z trestného střílení, kterým otevíral v šesté minutě skóre Justus Kainulainen. Po první třetině se tak zdálo, že mančaft Suomi přesvědčivě míří za třetím místem na šampionátu.

Švýcarsko však udělalo ze zápasu ještě pořádný thriller. Přestože Finové vstoupili do prostřední třetiny rychlou brankou na 4:0, jejich rival začal manko postupně stahovat. Před závěrečnou pasáží hry už platil pouze dvougólový rozdíl.

Na kontakt se domácí reprezentace dostala zhruba deset minut před koncem, kdy mířil přesně Jan Zaugg. Ani přes rostoucí tlak v úplném finiši utkání ale vyrovnání nepřišlo, a proto zamířily bronzové medaile k Finsku.

Severský výběr se výsledkem 5:3 pomstil Švýcarům za porážku v základní skupině a aspoň zmírnilo své zklamání po sobotní nájezdové prohře od Švédska.


Finsko – Švýcarsko 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)

Branky: 6. Kainulainen, 15. Leikkanen, 16. Kailiala, 21. Salo, 60. Johansson – 29. Bürki, 37. Mendelin, 51. Zaugg. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Zásahy brankářů: Fälden 6 – Eder 19. MATCH CENTER

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se