Další krok na cestě do Singapuru. Češky čeká kemp v Kutné Hoře

Češky na kvalifikaci na MS 2023 | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Ženské reprezentantky zvládly první dílčí úkol. Vybojovaly si postup na mistrovství světa v Singapuru, které je čeká už na začátku prosince. Nyní jejich příprava nabere další obrátky. V polovině června se setkají na kempu v Kutné Hoře.


Český výběr stráví v prostředí historického hornického města celkem pět dní. "Budeme chtít posunout všechny věci, na nichž jsme do této doby pracovali. Chceme navázat na kvalifikaci v Itálii a začít se ve vysoké intenzitě připravovat na to, co nás čeká na mistrovství světa. Samotných dílčích cílů je tedy opravdu hodně," vypočítává očekávání od chystaného soustředění hlavní trenér Lukáš Procházka.

Naposledy se reprezentace sešla v únoru na kvalifikaci v italském Lignanu, po play-off a krátké pauze na florbalistky čeká několik náročných dní. "Najíždíme do finální rovinky přípravy na šampionát. Vše teď bude hodně intenzivní. Zároveň bude kemp fyzicky hodně náročný, protože holky budou v plné letní přípravě. I proto, že za sebou mají náročné boje v play-off, bude důležitá práce na týmové dynamice. Věřím, že všichni k tomu přistoupí s co největší vážností a holky budou odhodlané udělat co nejvíc práce směrem k tomu, abychom byli výborně naladění na mistrovství světa," přibližuje kouč, který český výběr vede v prvním cyklu.

V Kutné Hoře se v červnu sejde rozšířený kádr. "Kostra týmu je daná a prolíná se nominacemi od začátku cyklu. Neměli jsme s Kati (Eteläpää, asistentka trenéra) důvod jí nějak zásadně upravovat. Bedlivě jsme však sledovali vyřazovací boje ve všech top ligách a rozhodli se dát příležitost i novým jménům. Některé holky toho s námi absolvovaly dost a chceme v rámci určitých pozic vidět nové tváře," komentuje složení kádru pro nejbližší kemp Procházka.

Jména, která se v ženském výběru v novém cyklu objeví premiérově, jsou dvě. "Poprvé s námi absolvuje akci brankářka Monika Šolleová, která měla fantastické nejen play-off, ale i celou sezonu, která začala už na juniorském šampionátu, kde tým dovedla ke stříbrné medaili a byla zařazena do All Stars týmu. Poprvé pod naším vedením se v týmu objevuje i Ivana Šupáková, kterou jsme měli v hledáčku už na předchozí akce, ale nakonec jsme se rozhodli jí dát šanci až na tomto kempu. Komunikoval jsem s ní a věřím, že její zkušenosti nám mohou přinést něco, co nám chybí. Je to kreativní hráčka, silná na míčku, umí podpořit ofenzivu a měli bychom mít í více variant pro skládání obranných dvojic. Navíc má za sebou výborné play-off, kde byla důležitou postavou Zugu a jednou z nejproduktivnějších hráček týmu," okomentoval český trenér nové tváře ve svém výběru.

Reprezentantky čeká po absolvování červnového kempu domácí turnaj Euro Floorball Tour v Ústí nad Labem a posléze v říjnu další střetnutí s týmy v rámci top čtyřky ve finském Turku. "Budeme se snažit stabilizovat kádr a fixovat vazby, což je něco, na čemž jsme pracovali od začátku cyklu. To se teď ještě více zintenzivní a postupně budou přibývat detailnější přípravy s ohledem na soupeře. Na EFT si pak vyzkoušíme přímo v zápasech to, co nás bude čekat na MS, na které se moc těším," vyhlíží Procházka nejbližší akce.

Poté už začne hráčkám závěrečná příprava na mistrovství světa v Singapuru, kde oproti Evropě panuje v prosinci výhradně letní počasí. I to bude na nejbližším kempu hrát velkou roli. "Určitě to bude důležité téma. Musíme veškerá tato specifika řešit a být co nejméně překvapení z toho, co nás čeká. K tomu je právě letní kemp ideální. Máme v realizačním týmu členy, kteří už si specifika mistrovství světa v Singapuru zažili. Hodně se o tom bavíme, protože si uvědomujeme, že to bude velmi důležitý faktor," ví zkušený kouč.

Nominace reprezentace žen

Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Lenka Remešová (Täby FC, Švéd.), Monika Šolleová (Tatran Střešovice).

Obránkyně: Natálie Balková, Magdaléna Plášková (obě Florbal Chodov), Vendula Beránková, Michaela Mechlová (obě Tatran Střešovice), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.) Markéta Lenfeldová, Šárka Staňková (obě 1. SC Vítkovice), Kristýna Lechnerová (Malmö FBC, Švéd.), Ivana Šupáková (Zug United, Švýc.).

Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Pavlína Bačová (FBC Ostrava), Eliška Chudá, Karolína Suchá (obě Täby FC), Vanessa Rebecca Keprtová (Rönnby, Švéd.), Radka Korbelářová, Lucie Želízková (obě Tatran Střešovice), Michaela Kubečková, Vendula Maroszová (obě 1. SC Vítkovice), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švéd.), Denisa Ratajová (Zug United, Švýc.), Martina Řepková, Eliška Trojánková (obě Piranha Chur, Švýc.).

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se