Podpora fanoušků? Obrovsky si toho vážíme a všem děkujeme, říká Havlas

Vstřelit během mistrovství světa hattrick není nic neobvyklého, ale získat během jednoho turnaje třikrát titul nejlepšího zápasu už je celkem kumšt, žvlášť jste-li jedním z nejmladších hráčů v týmu. Matějovi Havlasovi se to na právě skončeném šampionátu povedlo. Kromě duelů s Lotyši a Slováky byl vyhlášen nejlepším českým florbalistou i v neúspěšném finálovém střetnutí se Švédy. „Mrzí nás to hlavně kvůli lidem, kteří sem dorazili, že jsme toho dneska moc nepředvedli,” omlouvá se českým příznivcům.


Matěji, jak byste zhodnotil nakonec neúspěšné finále?
Všechno se to odvíjelo od startu, který chytili Švédové lépe a pak už se to s námi vezlo. Každopádně druhá třetina byla z naší strany slušně odehraná. Měli jsme to tam prolomit. Kdyby tam něco padlo, tak jsme se mohli chytnout. V poslední části jsme pořád věřili. Snažili jsme se dotáhnout, zjednodušovali jsme hru, ale Švédové ještě trošku odskočili a i když jsme do toho dali všechno, tak to nevyšlo. Mrzí nás to.

Vám se povedlo dát ve finále gól, přidal jste ještě asistenci. Jak jste spokojený se svým výkonem nejen ve finále, ale i celkově na turnaji?
Jsem spíše spokojený než nespokojený. Myslím si, že svou roli a očekávání jsem tak nějak splnil, ale vždycky to může být lepší.

I tak se jedná o dorovnání historického výsledku. Je stříbro ukazatelem, že jste na dobré cestě na ten největší vrchol?
Asi to tak je. Myslím si, že náš tým, který je dost podobný tomu loňskému, dospěl. Semifinále jsme zvládli skvěle, ale jak jsme ho zvládli, tak jsme nezvládli finále. Švédové jsou zkušenější, už hráli o zlato několikrát a nám ještě právě ty zkušenosti trošičku chybí.

Po oba dva dny vás hnala fantastická kulisa českých příznivců. Jak jste si to užíval a jak moc pro vás byla důležitá nejen ta podpora tady, ale obecně fanoušků na sítích, u televize…?
Hrozně moc to pro pro všechny znamená. Ať už to jsou rodiny, kamarádi nebo kdokoliv jiný, kdo nám fandí. Ta podpora byla skvělá. Obrovsky si toho vážíme a všem děkujeme. Bylo to úžasné.

Pro vás je to v součtu juniorských, seniorských šampionátů a Světových her již čtvrtá medaile během zhruba roku a čtvrt…
Všechny ty medaile jsou skvělé. Stříbro je další cenný kov do sbírky. Jsem rád, že jdeme nahoru jako tým a i já sám osobně. Za tohle jsem vděčný.

Nesmí na závěr chybět hodnocení výkonů vaší lajny. Neskutečně vám to lepilo. Jak moc vás to s klukama, kteří jsou kromě Adama Hemerky vaši současní či bývalí spoluhráči z Tatranu, baví?
Hemi by mohl do Tatranu (úsměv). Je to úplně super. S klukama je to, řekl bych, zadarmo. V lajně je neskutečná kvalita, připravují mi to a já si to jen užívám.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se