Úspěšné loučení Ondruška s Benešem, Češi zdolali Švýcary

Utkání, které se neslo ve znamení rozlučky Toma Ondruška a Martina Beneše s reprezentací, dopadlo vítězně. Čeští florbalisté přetlačili na domácí půdě v Hradci Králové Švýcary. Konečný výsledek zněl 5:3, přičemž ze stavu 3:3 rozsekl skóre dvěma trefami Josef Rýpar.


Česko – Švýcarsko 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Zápas byl v první řadě speciální proto, že šlo o rozlučku s reprezentační kariérou Martina Beneše s Tomem Ondruškem. A nutno vyzdvihnout, že oni i celý mančaft mohli být spokojeni s první třetinou, kterou zvládli Češi 2:0. Přesně mířili Martin Čermák a Jakub Buršík, pro něž šlo o premiérové trefy za mužskou reprezentaci.

Vstup do druhé části ovšem sedl mnohem lépe Švýcarům. Po necelé půlminutě hry snižoval Simon Laubscher, načež o pět minut později přišlo srovnání. Nicméně remízový stav ani přesto do konce prostředního dějství nevydržel, když po fantastickém pasu Jana Maliče vrátil náskok domácím Jonáš Kreysa.

Závěrečná třetina se ze začátku naklonila pro Švýcarsko, jelikož znovu relativně rychle smazalo manko. Poslední čtvrthodinu ale gólově ovládli Češi, za něž se hned dvakrát střelecky prosadil Josef Rýpar. Svěřenci trenéra Jaroslava Berky navíc v úplném finiši přečkali nebezpečné oslabení a mohli slavit vítězství.

Po konečném hvizdu následoval samotný slavnostní ceremoniál, během nějž se Martin Beneš a Tom Ondrušek rozloučili s kariérou v národním týmu.

Branky: 12. Čermák, 19. Buršík, 35. Kreysa, 47. Rýpar, 60. Rýpar – 21. Laubscher, 26. Hollenstein, 44. Steiner. Rozhodčí: Furmánek – Šolc. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Diváků: 398. Zásahy brankářů: Beneš 8, Jurco 2 – Schälin 19. MATCH CENTER | ČT Sport Plus

Sestava Česka: Beneš (31. Jurco) – Rýpar, Šindler, Gruber, Kisugite, Malič, Vítovec, Punčochář – Ondrušek, Delong, Tokoš – Majer, Forman, Buršík – Čermák, Zouzal, Kreysa – Langer, Hanák.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se