Curney 800. bodem pomohl Spartě k triumfu v televizním duelu!

Radující se Jiří Curney | foto: Vladimír Hodač/ACEMA Sparta Praha

Poslední říjnový týden odstartoval florbal pořádnou bitvou! V rámci televizního utkání se proti sobě postavily dva superligové celky ze středu tabulky, přičemž šťastnější z něj odešli hosté ze Sparty. Těm tři body vystřelil legendární Jiří Curney, jenž se podílel na posledních dvou trefách Pražanů. Gólem na 3:2 navíc zapsal svůj 800. bod a na tuto metu dosáhl jako první český florbalista v historii.


Domácím vstup do televizního duelu nevyšel úplně dle představ, neboť už ve 46. vteřině zpoza svého brankáře Jana Binder lovili míček ze sítě. Z první střely zápasu se totiž prosadil Sparťan Robert Košir a uštědřil tak atmosféře na ČPP Aréně velkou ránu. Zbytek první periody se pak nesl ve velice vyrovnaném duchu, střel totiž bylo na obou stranách po skromnu a další střelec již nepřibyl.

Zato druhá perioda byla v režii domácích, kteří nejen vyrovnali, ale také se sami dostali do vedení. Dva góly z holí Pešata a Gála od sebe navíc dělilo pouhých 80 vteřin a rázem tak v ostravské hale vypuklo fanouškovské peklo! Ve 47. minutě zápasu si ale slovo znovu vzali hosté z hlavního města, kteří srovnali na 2:2 a předvedli podobnou parádu, jako jejich soupeř ve druhé periodě.

Byl to čas 51:03, kdy se sparťanský hráč Jiří Curney zapsal do historie jako první český florbalista vůbec, kterému se kdy podařilo dosáhnout na metu 800 kanadských bodů. Branka tohoto střelce se sice nestala tou rozhodující, ale následně načal legendární odchovanec třineckého florbalu devátou stovku, když asistoval na vítězný gól Radima Křenka, na nějž domácí zareagovali jen snížením. Sparta tak z Ostravy odjíždí s důležitými třemi body do tabulky.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - ACEMA Sparta Praha 3:4 (0:1, 2:0, 1:3)

Branky: 29. Pešat, 30. Gál, 60. Chatrný - 1. Košir, 47. Košir, 52. Curney, 53. Křenek. Rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 213. Zásahy brankářů: Jan Binder 15 - Martin Beneš 15. | MATCH CENTER | ČT Sport

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se