Bratři znovu ve stejném triku. Tadeáš Chroust bude hostovat v Kladně

Tadeáš Chroust se stal novou posilou Kladna | foto: Kanonýři Kladno

Prvoligové Kladno přivítalo do svých řad další posilu. Po návratu Matyáše Bachmaiera se do dresu Kanonýrů oblékne také Tadeáš Chroust, který do týmu zamířil na roční hostování z Mladé Boleslavi.


Odchovanec celku FBK Vosy Praha debutoval v nejvyšší soutěži v sezoně 2011/12 v kádru SSK Future, odkud se v létě 2013 přestěhoval do Mladé Boleslavi, kde strávil celých deset sezon a s klubem oslavil také všechny tři jeho tituly v Livesport Superlize a čtyři triumfy v Poháru Českého florbalu.

V Livesport Superlize odehrál Chroust za dvanáct ročníků 358 duelů, v nichž zaznamenal 262 bodů. Teď si poprvé vyzkouší angažmá v 1. lize mužů. "Poslední sezona byla pro mě náročná, herního prostoru nebylo mnoho a vnímal jsem, že v nadcházející sezoně by to nebylo o moc jiné. Po debatě s trenérem a vedením jsme došli k variantě hostování v Kladně, což je optimální řešení pro všechny strany," vysvětlil v tiskové zprávě na webu Mladé Boleslavi.

Z klubu ale neodchází. Zůstane v něm dál jako mládežnický kouč a jeden ze šéftrenérů i jako správce sportoviště. "Po těch deseti letech v Boleslavi, kdy jsem si tu postupně budoval pracovní pozici a něco tu společně máme za sebou, jsem to nechtěl zahodit. Jsem rád za tohle nastavení, kdy tu zůstanu pracovně," popsal trenér, který je mezi mladoboleslavskými mládežníky velmi oblíben.

Hráčskou kariéru bude rozvíjet na druhém konci Středočeského kraje v Kladně, kam před sezonou 2021/22 zamířil z Boleslavi i jeho starší bratr Tomáš. "Mezi mé osobní cíle patří zapadnout do dobře fungujícího mužstva a mezi ty týmové samozřejmě postup do superligy," netají se v tiskové zprávě na webu Kanonýrů.

Kladno bylo blízko k postupu již v nedávno skončené sezoně, kdy nakonec padlo v baráži s Karlovými Vary. Tu už sledoval i Tadeáš Chroust, kterého právě ambiciózní závěr sezony přesvědčil k hostování v Kladně. "Jízda skrze play-off byla výborná a moc jsem přál bráchovi i klukům, aby to už letos vyšlo. Pro Kladno jsem se následně rozhodl, protože se mi líbila cesta a cíl, který tady je. Oslovilo mě i myšlení vedení klubu a jsem s ním ztotožněný," doplnil.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se