Bývalý reprezentant Podhráský končí kariéru. Dál ho nepustí zranění

Michal Podhráský na svém jediném světovém šampionátu, z nějž má doma bronzovou medaili | foto: Martin Flousek/Český florbal

Chodov oznámil po skončení sezony odchody čtyř svých dosavadních hráčů. Mezi jmény, jejichž kariéra na vrcholové úrovni nebude pokračovat, je i bývalý reprezentant a jeden z nejzkušenějších ligových hráčů Michal Podhráský. Další roky nepřidá vinou zranění, které z elitního florbalu vyřadilo i jeho spoluhráče Šimona Doubka.


Chodovský celek potvrdil na svém webu konec jedné z výrazných postav české nejvyšší soutěže. Podhráského kariéru ukončilo vážné zranění. "Nebýt zdravotního stavu, tak jsem určitě ještě pokračoval jako hráč. Po krátké konzultaci magnetické rezonance s panem doktorem bylo rychle rozhodnuto, že noha už další sportovní zátěž na úrovni superligy nezvládne. Mrzí mě to, ale upřímně jsem s tím byl smířený. Už od ledna jsem tušil, že tohle nebude prkotina, kterou vyléčím klidem," objasnil svůj stav a důvod uzavření kariéry pro web Chodova.

Svou premiéru prožil v nejvyšší české soutěži v ročníku 2007/08 v dresu SSK Future, kam se přesunul z mládeže Tatranu Střešovice. Ve Futuru vydržel coby mladíček dvě sezony, po nichž se vrátil znovu do Střešovic, kde během následujících pěti let slavil tři tituly v řadě. Ten poslední v historicky prvním superfinále v roce 2012.

Ve zmíněném ročníku 2011/12 se mladšímu z bratrské dvojice Podhráských play-off náramně vyvedlo. V devíti duelech posbíral sedmnáct bodů včetně toho nejdůležitějšího, který si do statistik připsal v prodloužení superfinálové bitvy proti Vítkovicím, kdy po jeho přesném nabití rozhodl o titulu pro Tatran Milan Fridrich. Podhráský se tak stal historicky prvním asistentem na vítězný gól v mužském superfinále.

Radost po vítězném gólu Tatranu v superfinále 2012. Vlevo nahrávač Michal Podhráský, vpravo střelec Milan Fridrich | foto: Barbora Reichová/Český florbal

Po dalších dvou povedených sezonách v superlize zakončených medailovým úspěchem (bronz a stříbro) se vydal do zahraničí a zakotvil nejprve v kádru finského TPS Salibandy a po jednom roce se přesunul na dvě sezony do švýcarského Winterthuru, odkud se v létě 2017 vrátil do Čech a posílil Chodov. Na Jižním Městě setrval šest sezon. Tu poslední ale nakonec kvůli zranění ani nedohrál. Celkem nastoupil v superlize k 333 zápasům s bilancí 67+158.

Velkou stopu zanechal v národním týmu, za nějž nastoupil v 47 případech. Premiéru prožil 10. září 2010 proti Dánsku na Polish Open. Naposledy národní dres přetáhl přes hlavu v dubnu 2017 na turnaji Euro Floorball Tour. Kromě sedmnácti bodů je také podepsán pod bronzovým úspěchem na mistrovství světa ve Švédsku v roce 2014, které bylo nakonec jeho jediným seniorským šampionátem. Dalších dvacet utkání přidal v dresu lvíčat, s nimiž neúspěšně bojoval o bronz na mistrovství světa v roce 2009. 

Souboj generací. Martin Gattnar se snaží zastavit matadora Michala Podhráského | foto: Pavel Netolička/1. SC TEMPISH Vítkovice

Chodov se loučí i s dalšími jmény

Kromě zkušeného obránce končí ze zdravotních důvodů také juniorský mistr světa z Halifaxu Šimon Doubek. 23letý obránce měl po úspěchu s reprezentačním výběrem do 19 let našlápnuto ke slušné kariéře, avšak v covidovém ročník 2020/21 odehrál jen devět zápasů, poté absolvoval operaci křížových vazů a pak kvůli dalším zdravotním problémům nedohrál odchovanec Tatranu, jenž ale posledních deset let pobýval na Jižním Městě, ani aktuálně skončený ročník, proto se rozhodl svou florbalovou kariéru na nejvyšší úrovni ukončit.

V sestavě Chodova nebudeme v další sezoně vídat ani Daniela Maxu a brankáře Ondřeje Lupoměcha, který ale zůstane v organizaci a přesune se do trenérského štábu partnerského Startu98. Klub zatím přivedl střelce Vojtěcha Klápu z SKV, obránce Milana Tichého z České Lípy a brankáře Tadeáše Dittricha z Ústí nad Labem.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se