Češky ztratily dvougólové vedení. Finky poté rozhodly ve třetí třetině

Češky zažily v druhém utkání EFT snovou první třetinu, jenže do té druhé vlétly Finky jako velká voda a po obratu si do závěrečné části odnesly jednobrankové vedení. Svěřenkyně Lukáše Procházky sice ještě jednou srovnaly krok, poté už ale úřadovaly pouze hráčky Suomi, které se nakonec radovaly z vítězství 7:3.


Českému týmu se povedl vstup do utkání, když už ve 3. minutě vystřelila Kubečková a Maroszová její odraženou střelu dorazila za čáru. Poté přišly dva skvělé okamžiky brankářky Christianové. Nejdříve si totiž poradila s finským přečíslením dvě na nikoho a o chvíli později svým výhozem přesně našla Brucháčkovou, která na půlce okamžitě prodloužila na Trojánkovou a ta v samostatném úniku zvýšila na 2:0.

Na začátku druhé části se ale z hranice brankoviště prosadila Manninenová a hned na to využila chyby Staňkové povedenou ranou Sundströmová. Ve 44. minutě navíc povedenou akci tři na dvě zakončila Kauppiová, která tak dokonala pomyslnou "Csaplárovu past" a poslala své družstvo do vedení.

Po návratu z kabin rychle srovnala Mezerová, jež si zpracovala nepovedenou střelu Kubečkové a bekhendovým blafákem překonala Niemienovou. Finky se ovšem o pár vteřin poté dostaly zásluhou Kauppiové znovu do vedení a už ho nepustily. Češky inkasovaly ještě další tři góly a padly i s druhým skandinávským soupeřem, tentokrát 3:7.

Česko - Finsko 3:7 (2:0, 0:3, 1:4)

Branky: 3. Marozsová, 11. Trojánková, 46. Mezerová - 21. Manninenová, 22. Sundströmová, 34. Kauppiová, 46. Kauppiová, 50. Nordlundová, 55. Homiová, 60. Nordlundová. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváků: 110. Zásahy brankářek: Christianová 12 - Nieminenová 21.

Sestava Česka: Christianová (Remešová) - Mechlová, Beránková, Plášková, Jiráková, Havlíčková, Staňková, Balková, Lechnerová - Ratajová, Krupnová, Suchá - Trojanová, Keprtová, Brucháčková - Kopecká, Maroszová, Kubečková - Mezerová

MATCH CENTER | Innebandy.TV

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se