Cesta žen na MS začíná! Polky mají šikovné individuality, ví Mezerová

Karolína Mezerová v utkání se Švédskem na EFT 2022 | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Ženský národní tým vstupuje do kvalifikačního boje o postup na MS 2023, které se bude konat v Singapuru. Podruhé se v národním týmu představí útočnice Karolína Mezerová. „Moc se na to těším. Tyto akce jsou výjimečné a vždycky si je užiji,” hlásí přímo z Itálie.


České florbalistky se přesouvaly do Lignana Sabbiadora už v noci z neděle na pondělí, kdy je čekal v podvečer trénink v zápasové hale. „Cesta trvala nějakých deset hodin. Chvílemi byla dlouhá, ale celkově to uběhlo docela rychle. Nejhorší bylo akorát hodinové čekání před hotelem, protože jsme přijely dříve a recepce se otevírala až v osm hodin. Ale jak jsme dostaly pokoje, tak jsme dospaly cestu a byly připravené na program,” popsala přesun do v létě oblíbeného letoviska opora extraligových Bohemians.

Už od 16.00 čeká národní tým duel s jejich severními sousedkami z Polska, jež patří ke spolufavoritkám skupiny. „Myslím si, že duel s Polkami bude zajímavý, protože mají v sestavě individuality, které jsou hodně šikovné a na které si budeme muset dávat pozor. Na to utkání se těším a věřím, že bude hodně kvalitní,” přemítá stříbrná medailistka z loňského mistrovství světa juniorek.

V dalším programu se reprezentantky potkají s celky Maďarska, Francie a Itálie. „Proti těmto týmům jsem ještě nikdy nehrála, takže popravdě moc nevím, co očekávat. Nesmíme ale usnout na vavřínech, musíme kontrolovat hru a nenechat se pohltit tím, že to jsou týmy z nižších pater žebříčku IFF. Budeme si chtít natrénovat náš systém a další důležité věci. Doufám, že se s holkami i díky pondělnímu tréninku rychle sehrajeme, protože je to po dlouhém čase herní akce,” říká Mezerová na adresu florbalových trpaslíků.

Naposledy se ženská kvalifikace konala u zamrzlého Baltu v polském Gdaňsku, teď se reprezentantky vydaly na jih Evropy k pobřeží Jaderského moře. Že by tam ale na přelomu ledna a února panovalo teplejší počasí, to 18letá útočnice vyvrací. „Není tady oproti Česku zas takový extra rozdíl v teplotě. Venku je taky pěkná zima. Jen tu pěkně svítí sluníčko, to je jediné pozitivum,” popisuje s úsměvem odchovankyně čerčanského florbalu.

Utkání proti Polsku budete moci stejně jako další klání sledovat živě přes aplikaci IFF. Přenosy jsou placené a můžete si vybrat ze tří druhů předplatného. Jednotlivé klání si můžete koupit za 5,99 euro, přístup na všechny duely české kvalifikační skupiny 4 vás vyjde na 14,99 euro a balíček všech kvalifikačních skupin na MS 2023 si pořídíte za necelých 25 euro. V MATCH CENTRU bude připraven i textový přenos.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se