Divizní souhrn: Kdo kraluje skupinám a kdo individuálním statistikám?

Hráči Blanska jsou dosud jediným týmem, který ještě v Divizi neprohrál | foto: FBK Atlas Blansko

V rámci svátečního programu je čas se podívat na zoubek soutěžím, které teď prochází zaslouženou pauzou. Jako první přijde na řadu pohled na dění v nejnižší celostátní soutěži – v Divizi.


Skupina A

Čelo tabulky je zde velmi vyrovnané. Na vrcholku drží Kobylisy, které v uplynulém ročníku sestoupily z Národní ligy, s odstupem jednoho bodu je však za nimi rezerva SKV a dvoubodovou ztrátu mají hráči Kralup, kteří však mají o jeden zápas navíc.

Celkem těsno je i na dalších příčkách, kde se perou o posty v nejlepší šestce kadaňští Kati, slánské Barracudas a litvínovští Bivojové. S trošku větším odstupem jsou pak za sebou narovnané týmy Děčína a ústeckého béčka. 

Na úplném dně tabulky se pak krčí Česká Lípa B s pouhými pěti body. Jen o dva bodíky úspěšnější je zatím předposlední Real Roudnice, na který má stejný náskok rezerva Chomutova, od které se v posledním kole odpoutal devátý Sokolov.

Na čele bodování se vyhřívá se 47 body kobyliský kanonýr Jan Hrdlička, jenž je se 34 trefami zároveň nejlepším střelcem celé ligy. Za ním jsou s dvoubodovou ztrátou nejlepší nahrávač soutěže Jindřich Grosse z Ústí, jenž připravil už 30 tref, a Jaroslav Rybka z Litvínova. Nejvytěžovanějším gólmanem je pak sokolovský Ondřej Heimerle, jenž chyběl jen v jednom případě.

Skupina B

Zatím celkem jasně drží nejvyšší příčku milevský Došwich, který doposud zaváhal jen jednou proti Strakonicím. Na čele mají Jihočeši náskok sedmí bodů na druhé místo, které drží pražští Wizards. Za nimi jsou natěsnány celky Písku, plzeňských Goril a Strakonic.

Šesté Dačice mají od nejlepší pětice aktuálně rozestup jedenácti bodů, sedmé béčko Panthers Praha dvanáct. Na opačném pólu se nachází Rokycany s pěti body a stejně vysokou ztrátou na Slavii Plzeň B. I spodní část tabulky je vyrovnaná, 8. Soběslav třímá tříbodový náskok na desáté béčko Štírů a jen bod na jedenáctý Jindřichův Hradec.

Nejproduktivnějším hráčem skupiny je Ondřej Budek z kádru plzeňských Goril, který má 53 bodů a nasázel už 38 branek. Druhý hráč, který zatím překročil padesát bodů, je Matěj Doubek z Došwichu. Nejvytěžovanějším gólmanem je Jakub Rytíř z Jindřichova Hradce. Dvěma gólmanům se povedlo udržet nulu – Milošovi Kahounovi z Milevska a bývalému superligovému brankáři Vojtěchovi Šimůnkovi ve službách plzeňských Goril. 

Skupina C

Skupině C kraluje pražská Slavia, která na konci listopadu překvapivě prohrála v Železném Brodě s předposledními Koberovy. I tak ale mají sešívaní celkem solidní náskok na druhou Kutnou Horu, které dýchá na záda liberecké béčko.

Střed tabulky je nahuštěný. Od čtvrtého do osmého místa jsou narovnané Dvůr Králové, Rtyně v Podkrkonoší, Všestary, Panthers Liberec a Náchod B s rozdílem pouhých čtyř bodů. 

S trochu větším, ale ne nehratelným, odstupem se na nejlepší osmičku dívají Florbalová akademie MB a Floorball Club FALCON. Poslední příčku drží kolínští Pitbulls s osmi body a ztrátou tří bodů na Koberovy.

Kanadskému bodování vévodí dvojice z kádru Panthers Liberec. První je se 54 body Ondřej Neuman, za ním je s 46 body Jan Král, který je zároveň s 34 trefami nejlepším střelcem ligy. V brance už strávili přes 720 minut královédvorský David Stibor a Lukáš Pfeiffer z Koberov. Dvěma gólmanům se podařilo udržet čisté konto – Petru Kabelkovi ze Slavie a Matěji Stuchlíkovi z náchodského béčka.

Skupina D

Jasným lídrem je blanenský Atlas, který zatím ztratil pouze bod a je jediným divizním týmem, který ještě neprohrál. Druhá Litomyšl ztrácí na Blansko už jedenáct bodů. Hodně vyrovnaný je vyšší střed tabulky, od třetího do šestého místa jsou celky Znojma B, Mohelnice, Hornets a Jihlavy narovnané s odstupem pouhého bodu. 

S trochu větším bodovým rozdílem je čtveřice celků, které k sobě mají regionálně blízko. Sedmou příčku drží Vysoké Mýto, za nimž jsou celky Orlicka-Třebovska, Letohradu a Svitav, které se vinou pěti porážek v řadě propadly. Na posledních dvou příčkách je Skuteč, která si díky triumfu v obrovské přestřelce se Znojmem, vytvořila dvoubodový náskok na ze Světlé.

Lídrem bodování soutěže je Lukáš Kučera, jenž už posbíral 87 bodů a je s 55 trefami i nejlepším střelcem. Hned za ním je jeho spoluhráč Vojtěch Fedra, který je s 41 asistencemi nejlepším nahrávačem. Za nimi je obrovská propast, neb letohradský Martin Koudelka a Michal Háp z Litomyšle nasbírali 40 bodů. Jediný gólman, který zatím odchytal přes 800 minut, je světelský Tomáš Černohlávek.

Skupina E

Aktuálně sice vládne moravskoslezské skupině Olomouc, avšak druhý Zlín má čtyři utkání k dobru a je favoritem na to, aby právě on šel do play-off z prvního místa, neb dosud ztratil jen v Paskově, kde padl v prodloužení. Na tuto dvojici se pak tlačí Třinec, Paskov a Horní Suchá, po top příčkách pokoukávají i šestí Eagles z Orlové.

Další celky už mají mezi sebou trochu větší rozestupy. Sedmé je aktuálně Slovácko, za ním je Hluk a deváté místo drží Vsetín. Osm bodů má na kontě deástý Šternberk, o čtyři body méně mají poslední Uničov a předposlední Krnov, který v posledním kole zdolal Šternberk a odlepil se ode dna.

V tabulce střelců i produktivity je na první příčce Olomoucký Igor Macháček, který vstřelil 33 branek a zakulatil své body na číslo padesát. V pořadí za ním je s 41 body zlínský Jakub Haša. Pouze jedno klání vynechal nejvytěžovanější brankář skupiny E Vojtěch Kořínek, který je zároveň nejvytěžovanějším gólmanem ze všech divizních skupin. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se