Fantazie! Češi rozstříleli Švýcary a postupují do finále mistrovství světa!

První třetina byla ještě vyrovnaná, poté už ale svěřenci Jaroslava Berky semifinálové utkání zcela ovládli. Švýcarsko nakonec porazili poměrem 11:3 a po historicky nejvyšší výhře nad soupeřem z top 4 postupují po osmnácti letech do finále světového šampionátu!


Česko se už ve 2. minutě radovalo z první branky, když se ranou ze střední vzdálenosti prosadil Krbec, Švýcarsko ale díky povedeným akcím Christopha Meiera a Mendelina otočilo skóre. Svěřenci Jaroslava Berky ale také přišli s obratem. Nejdřív se po krásném pasu Marka Beneše prosadil Hemerka a následně na 3:2 zvýšil ranou z levé strany Němeček.

Ve druhé části přišla pro Švýcary studená sprcha. Po zmatcích před jejich bránou se totiž nejdříve prosadil Langer a vzápětí další chybu domácích potrestal Besta. Ve 33. minutě navíc nekompromisní dělovkou z dálky využil přesilovku Forman a když Hemerka proměnil oku lahodící kombinaci s Markem Benešem, bylo to už 7:2 pro Česko. Vzápětí se ale podruhé trefil Mendelin, který svému týmu dává naději do závěrečného dějství.

V poslední třetině se Švýcaři ještě snažili o pravidelně zkoušeli i hru bez brankáře. Góly už ale dávali pouze hosté, kteří dalšími čtyřmi trefami pečetili své vítězství. V závěru ještě dostali domácí výhodu trestného střílení, na které do do české svatyně postavil Martin Beneš, který jej dokázal zlikvidovat a nasadil tak výsledku pomyslnou korunku. České florbalisty tak v neděli čeká teprve druhé finále v historii, v němž od 15:45 vyzvou Švédsko!

Švýcarsko - Česko 3:11 (2:3, 1:4, 0:4)

Branky: 3. Ch. Meier, 7. Mendelin (Conrad), 37. Mendelin (Bürki) - 2. Krbec (Forman), 14. Hemerka (Marek Beneš), 16. Němeček (Langer), 21. Langer (Marek Beneš), 24. Besta (Tokoš), 33. Forman (Langer), 35. Hemerka (Marek Beneš), 49. Tokoš, 53. Beneš (Němeček), 57. Forman (Krbec), 59. Besta (Kisugite). Rozhodčí: Andersson – Wissman (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváků: 11254. Zásahy brankářů: P. Meier 3, Eder 11 - Bauer 20, Beneš 1.

Sestava Česka: Bauer (na náj. v 60. min. Martin Beneš) – Němeček (C), Hemerka, Rýpar, Punčochář, Gruber, Kisugite – Havlas, Langer, Marek Beneš – Krbec, Forman, Delong – Ondrušek, Šindler, Tokoš – Besta, Jendrišák, Kreysa.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se