Dva lístky do 1. ligy rozdány, o další zuří boj. Koho neminul sestup do Divize?

Baráž o 1. ligu mužů mezi Startem98 a Slavií Plzeň | foto: FAT PIPE Start98

Dvojice nových týmů se podívá v příštím ročníku do 1. ligy mužů. Doplnit je mohou poražení finalisté, kteří teď bojují o to, aby je v Národní lize vystřídaly dva úspěšné oddíly z play-down druhé nejvyšší soutěže. Dobojováno je na druhém konci tabulky.


V západní skupině nabídlo finále play-off obrovskou bitvu, kterou muselo rozseknout až páté klání. V něm uspěla čelákovická Orka, která má ve svých řadách také několik kmenových mladíků Mladé Boleslavi. Třeba nakonec nejproduktivnějšího hráče celé vyřazovací části Marka Korycha, Jana Zoufalého nebo Jakuba Seiberta. Orka, která si v sezoně 1996/97 zahrála i nejvyšší soutěž, naposledy působila v 1. lize v ročníku 2006/07, kdy prohrála v play-down se Vsetínem a od té doby působila v dnešní Národní lize.

Ve finále přetlačily Čelákovice plzeňskou Slavii, která teď v baráži válčí se Startem98. Ten poslal zpátky do Národní ligy Aligators a zvládl i úvodní klání na domácí půdě, kde i s několika posilami z partnerského Chodova uspěl celkem jasně 8:3. Série pokračuje už o nadcházejícím víkendu v západočeské metropoli.

Skupinu východ nakonec ovládla Kopřivnice. Vikingové vyřadili havířovské Torpedo a ve finále si ve čtyřech utkáních poradili s Opavou. Nejlepším hráčem rozhodujícího utkání, které si hráči z města Tatrovek a Emila Zátopka podmanili před 503 diváky jasným poměrem 7:2, byl vyhlášen vloni ještě vítkovický tahoun Martin Nehera. Kopřivnice se tak poprvé od ročníku 2013/14 ukáže v 1. lize mužů. 

Naopak na Opavu, v jejíchž řadách působí třeba juniorský mistr světa z roku 2019 Kryštof Malina či Dominik Klimscha, jenž má za sebou angažmá ve Švýcarsku a ještě v uplynulé sezoně trápil superligové obrany v dresu FBC Ostrava, zbyl nyní nelehký úkol – vybojovat si účast v 1. lize mužů v baráži. Proti ní stojí TROOPERS a Slezané jsou blíže k úspěchu, neboť úvodní duel v tuřanské sportovní hale ovládla P.E.M.A. v prodloužení, střetnutí rozhodl právě Klimscha. Série se nyní přesouvá do Opavy.

Velké drama nabídla i baráž o setrvání ve třetí nejvyšší soutěži. K zachráněnému Královu Dvoru se po pětizápasové bitvě přidal i Přerov, jehož příčinou tak minimálně o rok déle zůstane v Divizi Kutná Hora. Po roce se vrací Kobylisy, které ve vypjaté pražské bitvě udolaly Prague Tigers. Rozhodlo až poslední klání, v němž Kobylisy uhájily triumf 6:5. Sešup do Divize se nakonec nevyhnul ani Hranicím. Ty nestačily na blanenský Atlas. V rozhodující bitvě mu vystřelil postup v nastaveném čase Lukáš Kučera, pro kterého to byl symbolický 140. bod v sezoně.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se