Chodov zvládl obří drama s Boleslaví a je dorosteneckým mistrem! Třetí končí Tatran

Vojtěch Petráň slaví trefu na finálovém turnaji 1. ligy dorostenců | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Finálový turnaj play-off 1. ligy dorostenců, který hostila Sportovní hala na Jižním Městě, dospěl do závěrečné fáze. Ve velmi dramatických bitvách v semifinále uspěly celky Chodova a Mladé Boleslavi. Právě první jmenovaný celek pak ovládl veliké finálové drama a stal se tedy dorosteneckým šampionem. Třetí příčku vybojoval Tatran v bitvě proti Hattricku.


Semifinále
TRAPOL Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Semifinálové pražské derby nabídlo urputnou bitvu, které dominovali oba brankáři střešovický Lev Kliment a chodovský Matěj Fridrich. Tatran, který byl podle kvalifikačních bodů nejúspěšnějším celkem v základní části, nevyužil tři přesilové hry. V posledním dějství dostal naopak dvě početní výhody za sebou Chodov. Před tou druhou si vzal oddechový čas a záměr pořadatelskému celku vyšel, rozhodující zásah si připsal v čase 39:45 Marek Navrátil.

Branka: 40. Navrátil. Rozhodčí: Hanzal – Kos. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváků: 168. Zásahy brankářů: Kliment 19 – Fridrich 20. | MATCH CENTER

FbŠ Hummel Hattrick Brno U17 – Předvýběr.CZ Florbal MB Black 5:7 (2:3, 1:2, 2:2)

Ráz duelu určily už úvodní okamžiky. V osmé minutě totiž vedla Mladá Boleslav už 3:0, ale během následujících tří minut se Hattricku povedlo dostat do kontaktu a navíc ještě nevyužil trestné střílení. Středočeši ve druhém dějství díky proměněnému nájezdu Aleše Chmelaře a druhého zásahu Marka Miclíka odskočili na rozdíl dvou tref. Za Brňany snižoval Jáchym Eliáš. Boleslav na startu poslední periody odskočila na rozdíl tří tref, poté ale snížil Michal Horák a necelé dvě minuty před koncem dovršil Eliáš hattrick, čímž dostal svůj tým do kontaktu. Vyrovnání ale odmítl už po pár chvilkách Ondřej Duben, jenž druhou trefou v duelu definitivně rozhodl.

Branky: 9. Eliáš, 11. Novotný, 25. Eliáš, 34. Horák, 44. Eliáš – 5. Miclík, 5. Bergman, 8. Šebek, 21. Chmelař, 26. Miclík, 33. Duben, 44. Duben. Rozhodčí: Weber – Sysel. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváků: 279. Zásahy brankářů: Musil 16 – Veselý 6. | MATCH CENTER

O 3. místo
TRAPOL Tatran Střešovice – FbŠ Hummel Hattrick Brno U17 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Skóre duelu o bronz otevřel Hattrick, z dorážky se v přesilové hře prosadil Michal Horák. Tatran odpověděl ve druhé části, kdy Adam Budeš nejprve trefil tyčku, ale o pár chvilek později už ale Musila překonal. V posledním dějství pak dostal Tatran k dispozici přesilovku. V ní nejprve Karel trefil tyč, ale pár vteřinek před jejím vypršením se podruhé trefil Bureš. Pět minut před koncem se povedl Střešovicím dobrý kontr, který zakončil po pěkné kombinaci Jakub Klápa. Hattrick zkusil v závěru hru v šesti, při níž dokonal hattrick Bureš.

Branky: 20. Bureš, 34. Bureš, 40. Klápa, 44. Bureš – 11. Horák. Rozhodčí: Hanzal – Kos. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. Diváků: 260. Zásahy brankářů: Kliment 7 – Musil 19. | MATCH CENTER

Finále (15.45)
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Předvýběr.CZ Florbal MB Black 5:4 (2:1, 1:1, 2:2)

Úvodní část zvládl lépe Chodov, který se v úvodní části dostal do vedení 2:0. Skóre otevřel Adam Sláma a z dorážky náskok domácího týmu navýšil Matěj Kulhavý. Půl minuty před první sirénou ale napřáhl na levém křídle Ondřej Duben a trefil přesně protilehlý horní růžek. Podobným způsobem pak ve druhém dějství srovnal Martin Hlušička.

Jihoměstským florbalistům vrátil náskok Matyáš Borek, který si poradil s nařízeným trestným střílením a ve třetí části pak v přesilovce zvedl balonek nad výstroj Veselého Vojtěch Petráň. Mladá Boleslav ale dokázala velmi rychle odpovědět, když Fridricha překonal Aleš Chmelař. O pár chvil později byla dokonce blízko k vyrovnání, ale Fridrich udržel několik dorážek a z brejku se vytočil do zakončení Borek, jenž trefil horní růžek. Bolka se však nevzdala a o pár vteřinek později dokázala díky Chmelařovi znovu snížit. Chodov si však hru v šesti pohlídal a dokráčel si pro titul.

Branky: 7. Sláma, 12. Kulhavý, 28. Borek, 37. Petráň, 43. Borek – 15. Duben, 22. Hlušička, 38. Chmelař, 43. Chmelař. Rozhodčí: Weber – Sysel. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváků: 425. Zásahy brankářů: Fridrich 10 – Veselý 17. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se