Ženy se s kvalifikací loučí další vysokou výhrou! Tři hráčky dosáhly na hranici šesti bodů

Češky po výhře nad Itálií | foto: Michael Peter / IFF

Ženský výběr má za sebou poslední kvalifikační duel v Palazzetto Polifunzionale, ve kterém zdemoloval domácí Itálii. Hned tři hráčky se při něm prezentovaly více než šesti kanadskými body.


Prolomit odpor domácích Češkám trvalo dlouhých sedm minut hry. Potom se ale duu Karolína Mezerová - Denisa Ratajová povedlo vsítit dvě branky během pouhých pěti vteřin a znovu se tak rozjel brankostroj, který se v první třetině zastavil až na čísle dvanáct. Národní tým navíc s velkou chutí kombinoval a zakončoval také v dalších částech hry a po druhé periodě to bylo již 17:0. Hned na začátku třetí periody ale Italky pořádně zahrozily, neboť se dobrou kombinací dostaly až do střely z předbrankového prostoru a ta jen těsně minula svatyni gólmanky Lenky Remešové. Od té doby už hře ale znovu dominovaly Češky a dotáhly duel k vysoké výhře 29:0. Sedmi body se prezentovaly Anička Brucháčková a Karolína Mezerová (obě 2+5), o bod méně pak zapsala Vendula Maroszová (2+4).

"Před zápasem jsme si nastavili parametry hry tak, aby nás to bavilo a dávalo to smysl. Měli jsme náročný týden se spoustou aktivit a já jsem rád, že to holky všechno tak skvěle zvládly. Náš výkon byl stabilní a ještě jsme si vyzkoušeli nějaké věci, takže jsem spokojený," uzavírá tuto akci také hlavní trenér Lukáš Procházka.

Itálie - Česko 0:29 (0:12, 0:5, 0:12)

Branky: 8. Mezerová, 8. Ratajová, 10. Plášková, 10. Kubečková, 12. Marasso, 12. Korbelářová, 13. Balková, 13. Brucháčková, 15. Řepková, 16. Brucháčková, 16. Kubečková, 20. Keprtová, 21. Lenfeldová, 24. Mezerová, 34. Řepková, 35. Suchá, 39. Beránková, 43. Plášková, 44. Kubečková, 47. Maroszová, 47. Krupnová, 48. Ratajová, 49. Suchá, 50. Lenfeldová, 56. Balková, 56. Trojánková, 58. Maroszová, 59. Havlíčková, 59. Korbelářová. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Zásahy brankářek: Martina Falchi 82 - Lenka Remešová 4. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se