Junior sezony | Kdo se prodral do nejlepšího trojlístku a zabojuje tak o prvenství?

Finalisté ankety Junior sezony 2022/23 | foto: Český florbal

Ke konci každé florbalové sezony již řadu let neodmyslitelně patří tradiční anketa Florbalista sezony. Ani letos tomu nebude jinak a již 9. června se dozvíme všechny vítěze jednotlivých kategorií. Nyní si představíme finalisty té juniorské.


Martin Gattnar 
  • 1. SC TEMPISH Vítkovice

Odchovanec vítkovických rytířů, se kterými nedávno oslavil v superlize stříbrné medaile, prožil vskutku povedenou sezonu. Stal se s devětadvaceti přesnými zásahy druhým nejlepším střelcem svého týmu v základní části Livesport Superligy hned po nyní již nové akvizici Mladé Boleslavi Adamovi Delongovi. Devatenáctiletý snajpr patřil také mezi největší opory juniorské reprezentace na světovém šampionátu v Dánsku, ze kterého si ovšem výběr Matěje Klucha odvezl jen čtvrtou pozici. Není tak žádným překvapením, že mladší z bratrské dvojice Gattnarů nechybí mezi třemi finalisty v boji o nejlepšího juniora za sezonu 2022/23.

Martin Gattnar s cenou pro hráče utkání na Polish Cupu 2023 | foto: Český florbal
Jaroslav Petrák
  • FbŠ Bohemians

Na prvním historickém triumfu Bohemians v Poháru Českého florbalu a cestě až do superligového semifinále se obrovskou měrou podílel osmnáctiletý forvard Petrák. Pro odchovance pražských Pantherů se jednalo o vůbec první sezonu v nejvyšší soutěži a počínal si v ní opravdu fantasticky. 47 bodů z šestadvaceti klání ho vyneslo až na třetí pozici v bodování klokanů a zařadil se tak mezi hlavní tahouny mančaftu Michala Jedličky. Rovněž mladší z bratrské dvojice, která spolu působí v jednom týmu, se blýskl také v reprezentaci do devatenácti let a naskočil v zeleno-bílém dresu rovněž i v nejvyšší soutěži juniorů. Bude rozhodně zajímavé sledovat, zda po velice úspěšném ročníku Petrák naváže na své dosavadní počínaní na hřišti a jestli bude i nadále patřit k nejlepším nejen superligovým ostrostřelcům.

Jaroslav Petrák při nástupu do zápasu na MSJ 2023 | foto: Matyáš Klápa / Český florbal

Adam Zubek
  • 1. SC TEMPISH Vítkovice

Dvojici finalistů doplní další vítkovický plejer Adam Zubek. Devatenáctiletý rodák z Ostravy patří k nejlepším hráčům ročníku 2004 a nechybí tak v nominaci na juniora sezony. Postrach všech brankářů a třetí nejproduktivnější hráč moravskoslezského kolosu, se kterým dokráčel až do BigBoard Superfinále, ve kterém navíc dokonce dvakrát rozvlnil síťku, se pokusí napodobit zatím posledního vítěze této ankety a nyní čerstvé posily finského EräViikingit Šimona Stránského. V cestě za trofejí mu bude ovšem stát již zmiňovaná dvojice Gattnar - Petrák. 

Adam Zubek vstřelil v BigBoard Superfinále 2023 dva góly | foto: Martin Flousek/Český florbal
Další pořadí TOP 10

4. Vavroušek Šimon (Tatran Střešovice)
5. Chatrný Daniel (FBC Ostrava)
6. Smutný Filip (FBC Liberec)
7. Palčinský Adam (1. SC Vítkovice)
8. Wertheim Michael (Sparta Praha)
9. Fukala Lukáš (1. SC Vítkovice)
10. Eliáš Filip (Tatran Střešovice)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se