Juniorka sezony | Kdo svede boj o nejlepší hráčku v kategorii juniorek?

Finalistky ankety Juniorka sezony 2022/23 | foto: Český florbal

Všechny přípravy již sice směřují k nadcházející sezoně, my si ale ovšem díky tradiční anketě Florbalista sezony připomeneme i tu již uplynulou a vyhlásíme vítěze jejích jednotlivých kategorií. Nyní nás bude zajímat konkrétně ta juniorských hráček, ve které si představíme finálovou trojici, která svede bitvu o tu nejvyšší možnou příčku. Vítězky poznáme již 9. června.


Anna Brucháčková 
  • Bulldogs Brno

Umístění rodačky z Mikulova v nejlepší trojici juniorek není vůbec žádným překvapením. Brucháčková se stala se čtyřiapadesáti body (31 + 23) o parník nejproduktivnější hráčkou Brna a měla obrovskou zásluhu na účasti Bulldogs ve vyřazovací části Extraligy žen, kde skončila v bodování v základní části i přes svůj velmi nízký věk třetí. Osmnáctiletá střelkyně patřila k největším oporám na juniorském světovém šampionátu konaném u našich severních sousedů v Katovicích, kde Češky braly stříbrné medaile. Představila se ovšem i v národním týmu žen, kde plnila roli benjamínka. Zhostila se jí ale velmi úspěšně a v kvalifikaci na mistrovství světa 2023 v Singapuru zaznamenala ve čtyřech kláních parádních šestadvacet bodů a stala se tak nejproduktivnější Češkou v celé kvalifikaci. 

Anna Brucháčková během zápasu Mistrovství světa juniorek 2022 proti Švýcarsku | foto: Český florbal

Andrea Břeská
  • FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Po Brucháčkové další velice talentovaná hráčka ročníku 2005, která již válí nejen v extralize. Kanonýrka z Jižního Města byla jednou ze strůjkyň chodovského titulu v 1. lize juniorek a patřila i mezi stabilní články týmu ženského, kde si držela bilanci více než bodu na utkání. Poprvé také v této sezoně odchovankyně Sparty nakoukla do juniorské reprezentace, kde se jí dařilo především na turnaji EFT ve švédské Uppsale, zaznamenala na něm ve třech duelech tři přesné zásahy a stejný počet gólových přihrávek. Společně s její brněnskou rivalkou v anketě, budou mít šanci příští rok své případné umístění obhájit, poněvadž i pro nadcházející ročník budou stále ještě spadat do kategorie juniorek.

Andrea Břeská v souboji při zahajovacím utkání Euro Floorball Tour juniorek 2022 | foto: Per Wiklund

Karolína Klubalová
  • FBC Liberec

Ještě o rok mladší, než její dvě sokyně, je liberecká útočnice Klubalová. Hráčka, které ještě tuto již odehranou sezonu nedovolovaly regule kvůli velmi nízkému věku nastoupit k extraligovému utkání, má doma ve sbírce stříbrnou placku ze světového šampionátu juniorek 2022 v Katovicích, na němž jí bylo stále pouhých patnáct let a kam se probojovala až z posledního kempu! Pro mnoho fanoušků prakticky neznámá hráčka si ale velmi brzy vydobyla svými výkony zasloužený respekt. Odchovankyně podještědského celku má za sebou vydařenou sezonu v 1. lize juniorek, kde s neuvěřitelnými 88 kanadskými body (54 + 34) skončila v produktivitě v základní částí na druhé pozici. 

Karolína Klubalová na MS juniorek v Katovicích | foto: Martin Flousek/Český florbal

Další pořadí TOP 10 

4. Mezerová Karolína (FbŠ Bohemians)
5. Baldreichová Lucie (Florbal Chodov)
6. Korbelářová Radka (Tatran Střešovice)
7. Šolleová Monika (Tatran Střešovice)
8. Zerzánová Valentýna (FBS Olomouc)
9. Macounová Kateřina (Panthers Praha)
10. Skoková Nikola (Florbal Chodov), Vernerová Lucie (Tatran Střešovice)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se