Do sezony jsem vstoupila se střeleckou pohodou, těší Lengálovou

Kapitánka Tereza Lengálová při nástupu do utkání s Dačicemi | foto: Aligators

Individuálně povedenou první polovinu základní části 1. ligy má za sebou Tereza Lengálová. Útočnice Aligators již nastřádala na své konto osmadvacet kanadských bodů za třiadvacet branek a pět asistencí, což ji řadí společně s Veronikou Třineckou (dříve Enenkelovou) na čelo ligové produktivity.


V západní skupině druhé nejvyšší ženské soutěže je na čele pražská dvojice BLACK ANGELS a Prague Tigers Nehvizdy. Prvně jmenovaný celek ztratil v deseti odehraných kolech pouhé dva body, druhý o jeden více.  Už pouze jeden tým zatím čeká na ligové body. Je jím Soběslav, která ztrácí již šest bodů na nejbližší dvojici Litvínov a Českou Lípu. Bodově se nejvíce daří zatím Tereze Bočkové z Týna nad Vltavou, která už nasbírala třiatřicet bodů, o dva body za ní je Kristýna Kleknerová z Nového Strašecí.

Na východě drží čtyřbodový náskok na čele Třinec. Hráčky Inteva ztratily body pouze v prvním ligové kole na hřišti Dobrušky, tedy jejich nejbližšího pronásledovatele. Třetí místo poté patří ještě v předešlé sezoně extraligovým Židenicím. Na opačném pólů tabulky najdeme hráčky Přerova, které na své body stále ještě čekají. Na předposlední Dačice ztrácí tým z Hané již osm bodů. Lengálové Aligators okupují sedmou příčku tabulky se ziskem šestnácti bodů. Oproti svým okolním protějškům mají však Šitbořice odehrán o jeden zápas méně.

Máte odehraných jedenáct ligových duelů. Jak je tým spokojen s dosavadním průběhem sezony?
Vždycky by to mohlo být lepší. V naší lize je hodně kvalitních týmů, každý zápas je nevyzpytatelný a nevyhrává vždy favorizovaný tým. Bude dost těžké se dostat na vyšší příčky, ale budeme o to bojovat.

S jakými cíli vůbec váš tým vstoupil do sezony?
Každou sezonu se snažíme držet v první půlce tabulky, poté se dostat co nejdále v play-off. Stejně tak je to i letos. Doufám, že v základní části skončíme nejhůře čtvrtí.

Vám osobně se individuálně skvěle daří, vedete ligovou produktivitu. Po individuální stránce asi musíte být velmi spokojená, že?
Spokojená jsem opravdu dost. Do začátku sezony jsem vstoupila se střeleckou pohodou. Není to ale jen o mně. Nedostala bych se do vedení tabulky, kdybych neměla spoluhráčky, které na tom mají velký podíl.

Bodujete již několik sezon pravidelně. Nepřemýšlela jste někdy o tom posunout se kariérně i do vyšší soutěže?
To víte, že přemýšlela. Několik nabídek jsem měla, ale vždycky jsem stejně zůstala u nás v Aligatorech. Bála jsem se herního tempa a časového vytížení při zápasech a trénincích. Mým snem bylo si zahrát extraligu s Aligators, ale nikdy jsme neměli tak vysoké ambice, finanční zázemí a i sílu to dotáhnout do konce.

Klub prošel velkým vzestupem v posledních letech. I mužský tým působí v druhé nejvyšší soutěži, vnímáte tento progres?
Vnímám. Jelikož se podílím na chodu klubu už několik let, tak zasahuji do spousty klubových rozhodnutí a všechny změny prožívám. Snažíme se se členy vedení klub zlepšovat, pracovat na stmelení jednotlivých složek a neustále ho rozvíjet. Daří se nám pořádat klubové akce, kempy pro děti a mládež a další věci. Je za tím plno práce, ale málo lidí, kteří se tomu věnují, proto je to často velmi náročné.

Pojďme se pobavit i o vašich začátcích. Jak jste se dostala k florbalu?
Začala jsem hrát florbal v 6. třídě na základní škole ve Šitbořicích. Mě a moje spolužačky k němu přivedl florbalový srdcař Jarek Hála. Dařilo se nám, vyhrávaly jsme školní turnaje a prožily jsme plno zábavy. Postupně holky odpadávaly a já jsem zůstala. Nyní si bez florbalu nedokážu představit běžný týden, neustále mě naplňuje.

Co koníčky mimo florbal? Pokud se najde volný čas, tak jak ho ráda trávíte?
Volného času moc není, ale pokud už nějaký je, tak ráda vařím a peču. Také ráda koukám na seriály s manželem a trávím čas s rodinou. Volný čas také plní moje práce, jelikož učím na základní škole. Po večerech se tedy často věnuji opravám testů.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se