Lechnerová asistovala u výhry Malmö. Podle mě nejlepší výkon sezony, míní

Kristýna Lechnerová se zařadila mezi defenzivní štíty Malmö | foto: Nisse Nilsson

Povánoční zápasy v zahraničí přinesly skvělá představení českých hráčů a hráček. Tradičně se dařilo početné kolonii ve Švýcarsku, podobně to ale klapalo napříč všemi velkými soutěžemi. Po prodloužení se radovali Filip Langer či Nela Jiráková, cennou asistenci si pak připsala Kristýna Lechnerová.


Úvodní utkání po dlouhé pauze a odpočinku? Nemusí jít vždy jenom o výhodu. Co se však týče novoroční premiéry Kristýny Lechnerové za švédské Malmö, panovala spokojenost. „Na to, že se hrálo po hrozně dlouhé době, většina hráček odletěla domů na Vánoce a měly jsme jen nějaké tři čtyři tréninky před zápasem, byl to podle mě náš nejlepší výkon za celou sezonu,” těší českou florbalistku.

Malmö porazilo Sirius s velkým přehledem 8:1, přičemž právě Lechnerová pomohla gólovou nahrávkou. Zároveň v zápase skóroval její spoluhráčka Tereza Urbánková. „Za asistenci jsem určitě ráda, protože moc bodů nezískávám. Ale kdybych měla vzít komplexní hodnocení, už jsem tady podala i lepší výkony. Na druhou stranu jsme nastoupily po delší přestávce, takže si není na co stěžovat,” připouští devatenáctiletá obránkyně.

Kristýna Lechnerová v dresu švédského Malmö | foto: Nisse Nilsson

Její družstvo se aktuálně nachází v horní půlce SSL. Tabulka je ovšem dost vyrovnaná a bodové rozdíly nejsou nijak vysoké. Například čtvrté a deváté místo dělí pouhých šest bodů. „Toto vnímám jako největší odlišnost. V Česku jste šli do utkání proti týmům ze spodku soutěže a věděli jste, že vyhrajete. Tady skutečně můžete v každém duelu s kýmkoliv prohrát. Každopádně teď je naším cílem dostat se do semifinále,” potvrzuje Lechnerová.

Česká legionářka prožívá vůbec svůj první ročník v zahraničí. A rozhodně pociťuje řadu změn. „Nicméně tím, že jsem už vlastně žila v Praze sama, není to až takový skok. Byť to je v mnoha věcech jiné,” přemítá členka národního celku. Ukázkovým příkladem jsou třeba cesty domů. „Když jsem žila v Praze, mohla jsem být za třicet minut doma. Teď se tam dostanu zhruba jednou za čtvrt roku. Do toho ještě dálkově studuji školu, takže když už jsem v Česku, je to primárně kvůli ní,” dodává Lechnerová.

Jiráková rozhodla prodloužení, „české” derby pro Zug

Do akce se však dostala i další česká jména. Zrovna ve Švédsku rozsekla prodloužení pro Endre Nela Jiráková svým gólem proti Karlstadu. Za Rönnby potom řádila Vanessa Rebecca Keprtová se dvěma trefami proti Täby, kde působí brankářka Lenka Remešová a útočnice Eliška Chudá a Karolína Suchá (0+1). Na půdě Akersbergy nemělo vůbec snadnou práci Pixbo z druhé příčky tabulky, nakonec ale i díky brance Elišky Krupnové slavilo úspěch 5:3.

Mužská superliga přinesla dominanci Linköpingu nad Jonköpingem v podobě 12:6. Matěj Jendrišák k ní dopomohl hned dvěma asistencemi, zatímco Josef Rýpar přispěl gólem.

Atraktivní bitva se uskutečnila ve Švýcarsku mezi ženami Churu a Zugu, do níž naskočila čtveřice českých hráček. Na straně vítězek stanuly Denisa Ratajová s výbornou bilancí 2+1 společně s Ivanou Šupákovou (0+1). Po jedné asistenci si připsaly také Martina Řepková i Eliška Trojánková, jež ovšem musely přijmout porážku 3:6.

Denisa Ratajová, která od sezony 2022/23 nastupuje za švýcarský Zug United | foto: Fabrice Duc

Hrál také český trojlístek v barvách FB Riders ve složení Bachratá-Loudová-Poláková, který porazil 7:2 St. Gallen. Gólem a přihrávkou se prezentovala Hana Poláková. Důvod k radosti nechyběl ani Zollbrucku po výhře 11:4 nad Winterthurem, čímž potvrdil čelo soutěže. Svůj podíl na zdaru měly i Lucie Řezáčová (1+1) a Nikol Pekárková (0+1).

V sestavě Wileru byl při vítězství nad Basilejí mimo jiné i Radek Sikora. Momentálně druhý mančaft švýcarské ligy tak napravil předchozí dvě prohry a zamezil možnému propadu. Nyní je na tom v tabulce lépe pouze Grasshopper Curych s jednobodovým náskokem. Do střelecké listiny se zapsal Lukáš Veltšmíd trefou proti Zugu, jenž však nakonec uspěl 6:5 po prodloužení.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se