Mezinárodní projekt vedený Českým florbalem úspěšně pokračuje

Workshop Floorball: Fit For Future | foto: Český florbal

Floorball: Fit for Future, projekt vedený Českým florbalem a financovaný z programu Erasmus+ Sport, který si klade za cíl urychlit rozvoj a posílení florbalu ve světě, měl na programu další workshop. Tentokrát se zástupci všech účastnických zemí v říjnu setkali ve Frankfurtu a pokračovali v rozběhnuté práci na zralostním modelu sportovních federací.


"Je to náročné a aktuálně to vyžaduje od všech členů projektu velkou míru časové investice. Ale už jsme za půlkou práce na našem klíčovém nástroji, který máme za cíl vytvořit. Jeho testovací verze by měl být kompletně hotova začátkem příštího roku, pak se jej ujmou jednotlivé federace a vyzkouší ho v praxi. Na to se opravdu těším," říká Filip Šuman, který má projekt na starost po obsahové stránce a dodává: "Už teď v Německu jsme si zkusili první částečné individuální vyhodnocení stavu každé země a jednoznačně se potvrdilo, že nástroj, jak jej zamýšlíme, funguje. Až bude kompletní, nabídne uživatelům jedinečný komplexní pohled na stav jejich federace a zároveň ukáže, kde jsou brzdy rozvoje a také cestu, kudy dál. Opravdu věřím, že díky tomu dokážeme rozvoj florbalu v evropském kontextu o dost urychlit." 

"Blížíme se ke konci druhého roku naší spolupráce a mám pocit, že čas běží strašně rychle. Zároveň, když se ohlédnu a vidím, kolik věcí už jsme stihli a jak má projekt pozitivní dopad na všechny zúčastněné, mám z toho velkou radost. Od začátku jsme věřili, že posílíme nejen znalosti všech zúčastněných, ale především, že vytvoříme prostředí, ve kterém bude ochota sdílet zkušenosti a vzájemně si pomáhat. To se nám teď potvrzuje a vidíme, že jednotlivé země spolupracují i mimo rámec obsahu projektu," pochvaluje si přidružený efekt manažerka projektu Zuzana Svobodová a přidává: "I z tohoto hlediska je skvělé, že se k nám od minulého jednání připojila zástupkyně finské federace a bude s námi pokračovat až do konce projektu. Navíc v její osobě získáváme dalšího zkušeného mentora, který může nabídnout pohled na dosavadní práci čerstvýma očima a poskytnout nové úhly pohledu." 

Floorball: Fit for Future (4F) je tříletý projekt financovaný v rámci dotačního programu Evropské unie s názvem Erasmus+ Sport. Žádost o něj podal Český florbal v roce 2020 a ke spolupráci v něm přizval federace Švédska a Švýcarska jako mentory a federace Dánska, Německa, Polska, Slovenska a Španělska na jejichž urychlení rozvoje se vzájemná spolupráce zaměřuje. Partnerem projektu je i Mezinárodní florbalová federace (IFF), která bude získané znalosti a výstupy využívat v následujících letech i pro rozvoj dalších zemí.  Cílem je do konce roku 2023 vybudovat nástroj, který budou moci používat všechny evropské florbalové země pro urychlení rozvoje florbalu ve svých zemích.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se