Muži, U23 a junioři vyrazili na kempy. Došlo na mnoho změn v nominacích

Havlas a Forman v souboji o míček | foto: Český florbal

Program od čtvrtka 29. září patří výhradně reprezentaci, souběžně totiž odstartovaly kempy výběru můžu, U23 i juniorů. První dva jmenované národní týmy se setkaly v Kutné Hoře, junioři zase zamířili do Bystřice nad Perštejnem a trenéři se museli krátce před jejich začátkem vypořádat s několika změnami. Jaké jsou prvotní dojmy jednotlivých hráčů? Na to odpovídali Adam Delong, Bohumil Piskáček a Michael Wertheim.


Sportovní hala Klimeška v Kutné Hoře patří od čtvrtka do soboty hned dvěma dospělým reprezentačním výběrům. Tím prvním je kádr mužů, který setkáním ve Středočeském kraji vrcholí svou přípravu na světový šampionát. A co to pro hráče znamená? "Jelikož se jedná o poslední akci před mistrovstvím světa, tak určitě proběhne boj o pozici ve finální nominaci a také se budeme sehrávat v utvořených lajnách," zmiňuje útočník Vítkovic Adam Delong.

Ten zároveň prozradil, jaká nálada aktuálně v kabině panuje a čemu se budou hráči na tomto kempu věnovat. "Určitě proběhne nějaká mentální příprava a videokoučing a pomocí videí se budeme snažit poučit z předchozích zápasů, které jsme nezahráli úplně dobře. Pocit z týmu mám ale skvělý. Jako parta jsme se stmelili, nemáme mezi sebou žádné problémy, mimo tréninky máme spoustu srandy a vidím i posun ve hře," usmívá se spokojeně.

Sladit se v utvořených lajnách budou muset kromě týmových stálic ale také tváře nové, neboť kvůli zranění na kemp neodcestoval Mikuláš Krbec a kvůli nemoci vypadl Martin Kisugite. Místo nich tak dostali šanci Jonáš Kreysa a Jan Malič z výběru U23 a Adam Zubek, který měl původně zamířit do Bystřice.


Druhým národním týmem, který se na konci září setkal v Kutné Hoře, je nově utvořený kádr do dvaceti tří let, v němž figuruje také obránce Tatranu Střešovice Bohumil Piskáček. "Na svou druhou akci s výběrem U23 jsem se těšil a věřím, že si užiji všechny tři dny," říká. A co vůbec bude náplní tohoto setkání? "Začínáme kondičním testováním, které bude určitě velmi náročné, ale je pro nás důležité, abychom měli srovnání s tím, jak jsme na tom byli na začátku letní přípravy. Klade se tu také velký důraz na regeneraci a kvalitu tréninků, a to po herní i taktické stránce," přibližuje.

Kromě kondičních, regeneračních a herních povinností se ale národní tým U23 bude muset zaměřit také na zapojení nových jmen, neboť kádr dostál před akcí velkých změn. Na kempu nemohou být Matyáš Bachmaier a Petr Majer, kterým účast nepovolily zápasové povinnosti v SSL a F-Liize. Z důvodu zranění pak vypadli Filip Zakonov, Matěj Pěnička, Dominik Beneš a Rostislav Gattnar. Místo nich tak přijeli Josef Juha, Petr Koláčný, Ondřej Kawulok, Pavel Sládeček, Karel Petrák, Matouš Burian a Jan Peška.


Posledním z reprezentačních výběrů, který se před posledním zářijovým víkendem pustil do práce už ve čtvrtek, je kádr juniorů, který zavítal do Bystřice nad Perštejnem. "Na kempu nás čekají tréninky zaměřené na hru v útoku, postavení do hry a přehrávání pressu pod tlakem. Dojde také na fyzické testování, které proběhne v pátek," hlásí šestnáctiletý sparťan Michael Wertheim.

A jak se na setkání se svými reprezentačními spoluhráči těšil? "Na další repre kemp jsem se těšil strašně moc. Beru to jako další příležitost ke zlepšení, a to jak k osobnímu, tak také k týmovému. Věřím, že odvedeme dobrou práci a co nejlépe se připravíme na další akci," hlásí motivovaně.

Také juniorský výběr se ale nevyhnul drobné změně v nominaci, neboť, jak již bylo zmíněno výše, do mužského týmu byl povolán Adam Zubek. Kádr naopak doplnil Josef Sedláček ze Sparty.

Aktuální nominace

Reprezentace mužů

Brankáři: Lukáš Bauer (Florbal MB), Martin Beneš (Sparta Praha). 

Hráči: Marek Beneš, Matěj Havlas, Jonáš Kreysa, Ondřej Němeček (vš. Tatran Střešovice), Jiří Besta, Adam Delong, Jakub Hubálek, Matyáš Šindler, Adam Zubek (vš. 1. SC Vítkovice), Filip Forman, Jan Malič (oba FbŠ Bohemians), Jakub Gruber, Adam Hemerka, Martin Tokoš, Lukáš Punčochář (vš. Florbal MB) Matěj Jendrišák, Josef Rýpar (oba Linköping IBK, Švéd.), Marek Zouzal (Sparta Praha), Filip Langer (FBC Kalmarsund, Švéd.), Tom Ondrušek (Florbal Chodov), Šimon Stránský (FBC Liberec). 

Výběr U23

Brankáři: Lukáš Kříž, Tomáš Jurco (oba Tatran Střešovice). 

Hráči: Matouš Burian (Black Angels), Jakub Buršík, Ondřej Kawulok, Karel Petrák, Patrik Šebek (vš. FbŠ Bohemians), Martin Čermák, Tomáš Hanák, Bohumil Piskáček, Pavel Sládeček (vš. Tatran Střešovice), Matěj Čermák, Josef Juha (oba Sparta Praha), Petr Koláčný, Matyáš Krebner, Michal Sládek (vš. Florbal MB), Jan Peška (FBC Česká Lípa).

Reprezentace juniorů

Brankáři: Adam Draslar (Tatran Střešovice), Viktor Hejna (Sparta Praha), Tomáš Týc (Florbal MB).

Hráči: Vojtěch Bílek, Jaroslav Petrák (oba FbŠ Bohemians), Jakub Bohuslávek (Kanonýři Kladno), Matěj Čelakovský, Filip Eliáš, Lukáš Macháček, Šimon Vavroušek (vš. Tatran Střešovice), Jakub Faksa, Filip Smutný (oba FBC Liberec), Michal Fišera (Florbal MB), Lukáš Fukala, Martin Gattnar, Ondřej Jankovský, Adam Palčinský (vš. 1. SC Vítkovice), Daniel Chatrný, Adam Mikoláš (oba FBC Ostrava), Lukáš Kafka, Antonín Votava (oba Florbal Chodov), Adam Kuchynka, Jakub Mühlfait, Josef Sedláček, Michael Wertheim (vš. Sparta Praha).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se