Náhrada za Bruse. Vítkovice převzal Folta

Nový kouč Vítkovic Daniel Folta | foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice

Superligové Vítkovice celkem rychle rozlouskly tajenku týkající se postu hlavního trenéra mužského áčka, kde krátce po Vánocích skončil Pavel Brus. Aktuálně třetí celek Livesport Superligy převzal do konce sezony Daniel Folta, asistentem zůstává Tomáš Martiník. Více prozradí tisková zpráva rytířů.


"Tým nově povede, s platností do konce sezóny, dvojice Daniel Folta - Tomáš Martiník. Oba jsou velkými osobnostmi vítkovického florbalu a slibujeme si nyní, že se situace v kabině uklidní a že oba dva tým velmi dobře připraví na vrchol sezóny. Našeho cíle vyhrát Superfinále je stále možné reálné dosáhnout," říká prezident Vítkovic a předseda správní rady Tomáš Krásný s tím, že u týmu bude nadále pokračovat také Tomáš Veltšmíd.

Vítkovice se ústy svého prezidenta také poprvé vyjadřují k odchodu trenéra Pavla Bruse. "Současné změny trenérského složení se mi hodnotí velmi složitě. Bylo to asi mé nejsložitější rozhodování za dobu mého prezidentování klubu a myslím, že mluvím za všechny kolegy ve vedení. Nicméně jsme vnímali, že jsme zase ve výkonnostní krizi a že bude potřeba něco udělat. Tak nějak jsme ale cítili, že už konzervativní řešení nepomůže," vysvětluje Tomáš Krásný.

"Zdálo se nám, že prostě trenérovy metody přestaly v týmu fungovat a že by se herní a výsledková krize mohla jen prohlubovat. Proto jsme poté, kdy jsme nesplnili první cíl v sezoně, jednali s Pavlem Brusem a dospěli jsme k závěru, že je na místě, aby na svém postu skončil. Zkrátka a dobře, byť to bylo lidsky velmi složité, ve vrcholovém sportu není prostor na sentiment, my se zpovídáme našim fanouškům a partnerům a naše laťka je v tomto směru vysoko," uvádí Krásný.

Pavel Brus ale ve Vítkovicích odvedl nesmírné penzum poctivé a kvalitní práce a je cílem vedení klubu, aby ve strukturách Vítkovic nadále působil. "Pavlovi bych chtěl velmi poděkovat za to, co za posledních 7 let ve funkci trenéra pro klub odvedl. S čistým svědomím mohu prohlásit, že je skutečným Vítkovičákem. Jak jsme již naznačili, budeme s ním jednat o jiné formě spolupráce, protože jsme si velmi dobře vědomi jeho sportovních a lidských kvalit," říká na adresu Pavla Bruse Krásný.

"Novému trenérskému týmu přeji mnoho štěstí na cestě za titulem," zakončil Tomáš Krásný.

Daniel Folta je legendou oddílu, za Vítkovice nastupoval již v jejich první sezóně v nejvyšší soutěži a celkem získal čtyři tituly, přičemž ten poslední, kterého tým dosáhl na Zimním stadionu v Ostravě-Porubě lze považovat za ikonický.

Úspěchů dosáhl také s mužskou reprezentací, kterou vedl také jako kapitán.

Jako hráč má také mnohaleté zkušenosti z působení ve Švýcarsku, jeho trenérský podpis pak nese první titul ženského vítkovického týmu v sezóně 1999/2000, v mužské nejvyšší soutěži pak vedl mezi lety 2012 až 2015 Panthers Otrokovice, se kterými dosáhl největšího úspěchu v jejich historii, když v sezóně 2013/2014 dokázal postoupit do semifinále.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se