Národní liga již zná skoro všechny finalisty i dva nováčky. V Divizi probíhají napínavé boje o postup!

Třinečtí florbalisté oslavující postup do Národní ligy po vítězství nad Blanskem před zraky 552 diváků | foto: FBC Intevo Třinec

Obě skupiny Národní ligy již vyhlížejí své první finálové bitvy, na posledního postupujícího se čeká jen ve východní skupině, kde si to o přímý postup do něj rozdá v pátém rozhodujícím duelu Kopřivnice s havířovským Torpedem. Vítěz se utká o postup do 1. ligy s Opavou. V západní skupině již oba finalisty známe, staly se nimi plzeňská Slavia a Orka Čelákovice. Ve čtvrté nejvyšší soutěži právě probíhají boje o postup do Národní ligy. Několik divizních týmů si již účast v jejím příštím ročníku zajistilo, další mančafty o ni ale stále svádí tuhé bitvy.


Národní liga - západ

Západní skupinu třetí nejvyšší mužské soutěže čeká již jen její úplný vrchol, tedy finále. V něm si jako první postupující zajistily účast Čelákovice. Orka dokázala ve vyrovnané sérii, i když výsledné skóre 3:0 na zápasy tomu moc nenapovídá, porazit Hradec Králové. Nejproduktivnějším hráčem celé série se stal s deseti body (6+4) Marek Korych, který má do Orky vyřízené střídavé starty z partnerské superligové Mladé Boleslavi. Druhým finalistou je Slavia Plzeň, která ve čtyřech hodně vyrovnaných kláních, ve kterých dokonce dvakrát rozhodovalo až prodloužení, přetlačila houževnatou Traverzu. První finále mezi Plzní a Orkou je na programu v sobotu 1. dubna. Vítěz finálové série si zajistí postup přímo do 1. ligy mužů, na druhý tým pak čeká baráž se soupeřem z druhé nejvyšší soutěže.

Kromě vítězství v soutěži, se svádí důležité boje také o záchranu. Prvním jistým sestupujícím se stal Sokol Rudná, který padl s Královým Dvorem 2:4 na zápasy. Královák ale ještě čeká baráž proti týmu z Divize, stejně jako mužstvo, které prohraje v rozhodujícím sedmém duelu napínavé série play-down mezi Prague Tigers a Turnovem. 

Národní liga - východ

Ve východní skupině je potřeba rozluštit, komu z dvojice Vikings Kopřivnice a Torpedo Havířov se podaří ovládnout páté rozhodující střetnutí vyhrocené série a postoupit do finále, kde již na svého soupeře čeká Opava. Vítěz základní části si v semifinále poradil s Rožnovem pod Radhoštěm poměrem 3:1 na zápasy. Slezany za vítězstvím v sérii táhli především Dominik Klimscha (3+5) a Marek Klečka (3+5), kteří shodně zaznamenali osm kanadských bodů. Kdo Opavu ve finále vyzve, se dozvíme v sobotu 25. března, kdy se v Havířově utká v bitvě o všechno domácí Torpedo s vikingy z Kopřivnice. Fanoušci, kteří do haly zavítají, mohou očekávat velice vyrovnaný a vyhrocený mač.

Oproti kláním v play-off mělo play-down poměrně jednoznačný průběh. Se soutěží se rozloučil ostravský MVIL, kterého ve čtyřech utkáních smetl FBC Hranice. Druhým sestupujícím se stali Snipers Třebíč, kteří vypadli s Přerovem poměrem 1:4 na zápasy. Na programu je ale stále ještě baráž, kde se týmy poperou o účast v příštím ročníku Národní ligy. Přerov změří síly s Kutnou Horou a hranický FBC vyzve blanenský Atlas.

Divize

O postup do Národní ligy bojuje v play-up čtvrté nejvyšší mužské soutěže celkem šestnáct mužstev z celé republiky. Do druhého kola postoupila osmička nejlepších týmů, které svádí přímý boj o postup. Ten si už zajistil Třinec, když nejrychlejším možným způsobem porazil Atlas Blansko. Poslední duel sledovalo v třinecké aréně neskutečných 552 diváků! Druhým jistým postupujícím je Zlín, který taktéž jako Třinec ovládl svou sérii poměrem 3:0 na zápasy. Lions jednoznačně rozstříleli Kutnou Horu. 

Parádní bitvy taktéž o přímý postup podpořené skvělou diváckou kulisou se odehrávají mezi Pískem a Gorilami Plzeň. Sérii rozsekne až pátý rozhodující zápas. Stejně jsou na tom i Kobylisy a Došwich Milevsko. I tady vzejde přímý postupující do třetí ligy až z pátého mače. Mančafty, které ve druhém kole svým soupeřům podlehnou, dostanou šanci na reparát v baráži Národní ligy, kde se poperou o účast v její příští sezoně.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se