Nová mezinárodní akce! IFF připravuje mistrovství Evropy

Ondřej Němeček drží míček ve finále mistrovství světa proti Švédsku | foto: Martin Flousek / Český florbal

Velké téma se probíralo na valném shromáždění Mezinárodní florbalové federace (IFF), které se konalo při uplynulém mistrovství světa mužů. Ve švýcarském Curychu se řešila budoucnost florbalu, a to hlavně novinka v podobě mistrovství Evropy.


Nejzásadnější návrh, který valné shromáždění IFF schválilo, se týká zbrusu nové mezinárodní akce. Tím se má stát od roku 2025 mistrovství Evropy ve florbale, které by se konalo každý rok. Zatímco v liché roky by se utkávali muži, v sudých letech půjdou do akce národní týmy žen.

Termínem ME má být reprezentační pauza na začátku září, kdy akce dostane podobu sedmidenního turnaje. To by umožnilo posunout začátek ligového ročníku a prodloužit ho během jara. Začínat se bude na osmi účastnících s možností rozšířit počet na dvanáct reprezentací, pokud o to bude v příštích letech zájem.

Na šampionát se kvalifikuje sedmička nejlepších evropských družstev podle umístění z předchozího mistrovství světa. Osmým týmem pak bude hostitelská země. Zároveň platí, že týmy, které se kvalifikují na ME, nebudou hrát kvalifikaci na následující MS a postoupí na něj přímo.

Další body jednání IFF se věnovaly prezentacím nadcházejících mezinárodních akcí. Mezi ně se řadí šampionát juniorů v Dánsku (duben 2023), mistrovství světa žen v Singapuru (prosinec 2023) či světové klání juniorek ve Finsku (duben 2024).

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se