O krok blíže k superifnále! Subterra Cup rozehrál krajská finále

Sporťačky z Ostravy slaví trefu v okresním kole Subterra Cupu | foto: Český florbal

Pohár středních škol postoupil k dalšímu stupínku. Subterra Cup rozjel na začátku ledna krajská finále, která jsou aktuálně zhruba ve své polovině. Ví se již také, kde se odehrají republikové souboje o postup do dubnového Superfinále florbalu.


Týmy aktuálně bojují v krajských finále o postup na závěrečný turnaj, který proběhne 21. a 22. března v areálu Sportovního centra Hamr v pražském Braníku. Stejně jako v předchozích ročnících bude republikové finále rozdělené na dvě části, z nich vzejdou postupující do Superfinále florbalu. Jako první poznají superfinalistky holky, o den později i kluci.

Prvním krajem, který poznal postupující, byla Vysočina, a to v dívčí kategorii, kde si vybojovaly účast ve finálovém víkendu OZS Jihlava a KG Třebíč. V holčičí kategorii budou dva týmy kromě Vysočiny reprezentovat i Středočeský kraj, v němž uspěly hráčky z GaSOŠE Sedlčany a Gymnázia J. A. Komenského z Nového Strašecí. Další kraj, který má možnost mít dva zástupce, je Praha. Tam si postup vystříleli kluci z OA Bubeneč a v druhém turnaji hráči OA Kubelíkova.

Titul neobhájí Sporťáci, kteří skončili až čtvrtí, z Ostravy vyválčilo postup Gymnázium Josefa Božka. V druhém moravskoslezském finále uspěli florbalisté z SPŠE Havířov. Dívčí turnaj pak ovládly Sporťačky z Ostravy, kde figuruje také současná juniorská reprezentantka Tereza Smetanová.

Mezi Pražačkami vybojovaly finále holky z Bezpečnostně právní akademie. V Libereckém kraji poté uspěla Strojka s aktuálně nejproduktivnějším florbalistou superligy Šimonem Stránským, v dívkách znovu uspěl Českolipský KOLOMAZ.

V Brně triumfovali hráči z gymnázia Jaroška. Středočeské finále chlapců nejprve nabídlo boj ve třech skupinách, z nějž vykrystalizovala čtveřice finalistů. V následném pavouku uspělo benešovské gymnázium. Do finále chlapců na Vysočině postoupilo Gymnázium z Bystřice nad Pernštejnem a Pelhřimáci, z nichž byl úspěšný druhý jmenovaný tým.

Aktuální ročník Subterra Cupu přináší spoustu novinek. Jednak je patronem český reprezentant, dvojnásobný juniorský mistr světa a držitel stříbrné a bronzové medaile ze seniorského mistrovství světa Filip Forman, a pak také na každém turnaji probíhá střelecká soutěž. "Účastní se jí všechny týmy na turnaji, pokud samozřejmě mají zájem. Vždy však mohou nominovat maximálně osm vybraných hráčů či hráček. Každý soutěžící má k dispozici tři střely na plachtu a postupně se sčítají pokusy všech hráčů v týmu. Následně se udělá konečný součet a týmy podle bodové úspěšnosti získávají ceny," vysvětluje koordinátorka Subterra Cupu Tereza Matysová.

Úspěšné týmy získávají vouchery na nákup vybavení u partnera Florbalexpert. Nejlepší tým obdrží poukaz na 750 Kč, druhý na 550 Kč a středoškolský celek na třetí příčce ve střelecké soutěži obdrží 350 Kč.

Rozpis nadcházejících turnajů:

23.01.2023, Krajské finále, Jihočeský kraj (kluci)

25.01.2023, Krajské finále, Ústecký kraj (dívky)

26.01.2023, Krajské finále, Jihočeský kraj (holky)

26.01.2023, Krajské finále, Ústecký kraj (kluci)

26.01.2023, Krajské finále, Jihomoravský kraj (dívky)

26.01.2023, Krajské finále, Pardubický kraj (kluci)

27.01.2023, Krajské finále, Olomoucký kraj (kluci)

27.01.2023, Krajské finále, Zlínský kraj (dívky)

27.01.2023, Krajské finále, Plzeňský kraj (kluci)

30.01.2023, Krajské finále, Královéhradecký kraj (dívky)

31.01.2023, Krajské finále, Královéhradecký kraj (kluci)

03.02.2023, Krajské finále, Plzeňský kraj (kluci)

21.03.2023, Republikové finále (dívky)

22.03.2023, Republikové finále (kluci)

16.04.2023, SUPERFINÁLE FLORBALU

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se