O titul juniorky sezony bojují tři bronzové medailistky z MS

Finální nominace – Juniorka sezony 2021:22 | foto: Český florbal

Vyhlášení tradiční ankety Florbalista sezony se blíží. Je tedy na čase si postupně představit finalisty a finalistky v každé z vyhlašovaných kategorií. V kategorii juniorka sezony letos nejvíce hlasů získaly spoluhráčky z juniorské reprezentace Kristýna Lechnerová, Vendula Maroszová a Kateřina Vachudová. Pojďme si nyní kandidátky na vítězství představit.


Kristýna Lechnerová
  • FAT PIPE FLORBAL CHODOV 

  • Chodovská obránkyně za sebou má velice povedenou sezonu, v níž v extralize posbírala za 27 zápasů 19 bodů (7+12) a pověsila si na krk hned tři medaile. S lvicemi totiž po druhém místě ve finále poháru znovu dokráčela až do superfinále, ve kterém nahrávala na úvodní branku zápasu a nakonec brala stříbrnou medaili také za druhé místo v Extralize žen.

    Kromě toho ale ještě stihla mistrovství světa juniorek ve švédské Uppsale, na němž českému kádru přispěla třemi body v pěti zápasech a pomohla tak národnímu výběru vybojovat bronzovou placku za výhru nad Švýcarskem.


    Vendula Maroszová
  • 1. SC TEMPISH Vítkovice

  • Reprezentantka, která nikdy nespí! Na extraligové scéně to letos rytířkám na superfinále nevyšlo, jejich mladá naděje Vendula Maroszová se ale činila v národním týmu. V září totiž zvedala s předchozím juniorským cyklem nad hlavu bronzový pohár, v duelu s Lotyšskem si navíc připsala rekordních sedm bodů. O pár měsíců později už se s tím druhým proháněla po hřišti s kapitánskou páskou na ruce.

    O tom, jak velkým talentem a silou tato mladá florbalistka je pro Vítkovice, svědčí také její extraligové statistiky. V 29 zápasech si totiž připsala neuvěřitelných 68 kanadských bodů za 43 branek a 25 asistencí a umístila se tak na děleném prvním místě nejlepších střelkyň extraligy.


    Kateřina Vachudová
  • Tatran Střešovice

  • Další majitelka bronzové medaile z juniorského mistrovství světa 2021. V pěti zápasech na mezinárodní scéně se střešovická florbalistka blýskla čtyřmi brankami a stejně jako její kolegyně je pevnou součástí také nově utvořeného cyklu juniorské reprezentace, který čeká šampionát již v září.

    V extralize navíc Střešovicím pomohla ke čtvrtému místu, ale hlavně ke skvělému výkonu v semifinále proti Chodovu. Ve druhém utkání této série totiž osmnáctiletá Kateřina Vachudová rozhodla o druhém bodu pro Tatran, neboť byla jednou ze tří úspěšných střelkyň a také hráčkou utkání. Zahrála si dokonce i v superfinále, kam dotáhla svou střední školu v rámci Subterra Cupu.


    Další pořadí TOP 10:

    4. Anna Brucháčková (Bulldogs Brno)
    5. Karolína Mezerová (FbŠ Bohemians)
    6. Michaela Mechlová (Tatran Střešovice)
    7. Karolína Janatková (FA Mladá Boleslav/1. SC TEMPISH Vítkovice)
    8. Eva Řeháková (FBS Olomouc)
    9. - 10. Anna Bartušková (Panthers Praha), Eliška Pešavová (FBS Olomouc)

    Anketa Florbalista sezony

    Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

    V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

    O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky. Hlasující navíc mohli vybírat momenty z 30 let Českého florbalu, ve druhém kole pak hlasovali z finálového výběru o ten největší moment z uplynulých tří dekád tuzemského florbalu.

    Nahrávám

    Vyhledávání

    Ceskyflorbal.cz

    E-mail

    Jméno

    Příjmení

    Datum Narození

    heslo

    heslo pro kontrolu

    Souhlasím se zpracováním osobních údajů

    Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

    Nebo

    Zapomenuté heslo

    K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

    Zadejte E-mail

    Vzpomněl/a jste si?

    Ještě nemáte účet

    Zaregistrujte se