Obrovská posila pro Lípu! Na sever přichází superligová legenda

Obránce Radim Křenek se stal novou posilou České Lípy | foto: FBC 4CLEAN Česká Lípa

Českolipští florbalisté vstoupí do nadcházející sezony s velkou posilou. Její obranné řady vyztuží veterán Radim Křenek, který bude do budoucna u týmu působit i v dalších rolích.


Do kádru severočeských medvědů se stěhuje opravdu výrazná postava české nejvyšší soutěže. Křenek totiž nastoupil k více než 500 klání. Prostředí, do kterého míří poprvé v kariéře, mu ale není až tak neznámé. Je totiž na půl cesty mezi jeho předchozími dvěma působišti – Libercem a Mladou Boleslaví.

V základní části nejvyšší soutěže nasbíral 349 bodů, dalších 70 pak přidal v play-off. Aktuálně je také aktivním hráčem s nejvyšším počtem startů v základní části superligy. Dvakrát se s Mladou Boleslaví účastnil Poháru mistrů, třikrát vyhrál Pohár Českého florbalu a vyhrál v Livesport Superlize. Posledních pět let strávil ve Spartě, se kterou dvakrát dokráčel až do pohárového finále.

Sedmnáctkrát se také jeden z nejzkušenějších českých florbalistů a ikona Livesport Superligy představil v reprezentačním dresu, dva starty má také v juniorské reprezentaci. Už více než deset let se 35letý bek věnuje i trénování. 

"Přestup do Lípy pro mě představoval komplexnější rozhodnutí, které se skládalo z mnoha bodů. Důležitá byla na prvním místě moje hráčská role, ale neméně významné pro mě bylo i to, jak mě klub zapojí do svého fungování a do svých struktur. Zatím jsem florbal poznal pouze jako hráč, případně jako trenér mládežnických týmů, ale cítím, že nastal čas poznávat tento sport z hlediska komplexu. Neznamená to, že bych se chtěl stát sekretářem nebo papírovat, ale zajímá mě sport obecně. Lípa mi k tomu nabízí vhodnou pozici i prostředí, které když dobře využiji, tak mě to může posunout dál. Já na oplátku můžu Lípě nabídnout pohled z jiných prostředí, třeba z Bolky nebo ze Sparty, kde se pracuje s mládeží zajímavě," popsal Křenek na webu České Lípy.

Obránce Radim Křenek bude působit v České Lípě | foto: FBC 4CLEAN Česká Lípa

Po sportovní stránce by rád pomohl novému zaměstnavateli do vyřazovacích bojů. "Určitě nejdu do Lípy jen dohrávat kariéru. Mým jasným cílem není záchrana, ale především postup do play-off. Byla by to obrovská motivace pro místní mládež a samozřejmě také pro fanoušky, na které se moc těším. Všichni vědí, že když přijedou do Lípy, tak tady nejsou jen diváci, ale fanoušci, kteří sportu rozumí a dobře fandí. Láká mě vidina toho, že si na zimáku zahrajeme zápasy play-off a posuneme společně klub dál," věří zkušený florbalista.

Křenek je tak po odchodu Milana Tichého a Jana Pešky první výraznou posilou do kádru Lípy. "S příchodem Radima Křenka získáváme do klubu i do kabiny A týmu obrovskou posilu a velký vzor pro mladší hráče, jimž bude pomáhat v jejich dalším výkonnostním rozvoji," těší čerstvého trenéra Vladimíra Trčku.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se