Švédové si výhru zasloužili, uznávají Eliáš s Chatrným

Náročná výzva čekala ve finále Polish Cupu na české juniory. Narazili totiž na Švédsko, které jako jediný tým na turnaji nad naší reprezentací zvítězil. Po finiši na druhé příčce se vyjádřili Filip Eliáš a Daniel Chatrný, jenž zaznamenal dva góly.


Junioři Tre Kronor uspěli 9:5, byť Češi v úvodní třetině třikrát vedli o gól. „Spokojený úplně nejsem, ale zase bych ani neřekl, že to byl špatný výkon. Švédové nám ukázali, v čem se musíme zlepšit. Zasloužili si vyhrát,” zhodnotil Filip Eliáš za národní družstvo.

Podle hráče s číslem 8 byla potíž, že se Švédsko dostalo českým reprezentantům do hlavy. „Vnutili nám jejich hru. Musíme se začít soustředit hlavně na sebe, aby to bylo naopak a dominovali na hřišti my,” doplnil Eliáš.

Polish Cup každopádně byl důležitou částí přípravy na světový šampionát. „Hlavní posun byl rozdělení rolí v týmu. Každý teď ví, od čeho je tady a co je jeho práce, kterou musí přidat vůči celku, aby se všechno na konci povedlo. A abychom došli až ke kýženému cíli na mistrovství,” podotkl osmnáctiletý člen českého výběru.

Ve finálové sestavě se objevil také Daniel Chatrný, přestože na turnaji čelil zdravotním komplikacím. „Nebylo to optimální a nebyl jsem úplně stoprocentně zdravý. Nějak jsem to ale zvládal, a bude to doufám jenom lepší,” komentoval ostravský odchovanec.

Výsledek závěrečného duelu zároveň bere jako motivaci do další práce. „Švédové si úspěch zasloužili více. Teď do mistrovství světa budeme pracovat na zlepšení a věřím, že jim to tam vrátíme,” vystihl Chatrný. Kompletní ohlasy nabízíme v přiložených videích.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se