Pecka pro Kladno! Z SSL se mu vrací Bachmaier

Matyáš Bachmaier (v bílém) číhá před brankou v utkání Storvreta – Hagunda | foto: Adam Troy/Storvreta IBK

Prvoligoví Kladenští Kanonýři oznámili první výraznou posilu do svého kádru! Výběr středočeského celku posílil Matyáš Bachmaier, který se do svého mateřského klubu vrací po roční zkušenosti v nejlepší soutěži světa.


19letý obránce, který byl jedním ze základních stavebních kamenů juniorské reprezentace na zlatém šampionátu v Brně, si v uplynulém ročníku splnil svůj sen a zahrál si v nejlepší lize světa. V kádru Hagundy si vedl solidně, zapsal si za sezonu 13 bodů (6+7) a svému celku výrazně pomohl k záchraně v elitní soutěži.

"To nejcennější, co si ze Švédska odnáším, je asi životní zkušenost. V 19 letech jsem bydlel sám v zahraničí, to se nepoštěstí každému. Z florbalového hlediska jsou to zkušenosti a kvalita, která v lize byla. I tréninky se odehrávaly v tempu, které je nesrovnatelné s tím v Česku. Doufám, že alespoň zlomek toho přenesu na Kladno a mohu tím zlepšit tým. Budu mít trochu jinou roli než doposud. Jsem ze Švédska vyzrálejší, tak snad přispěji na hřišti i mimo něj. Cíle zůstávají stejné, tedy postup," popisuje Bachmaier v tiskové zprávě.

I přes povedených ročník ale nakonec ve Skandinávii nezůstal a vrátil se zpátky do Čech. V Kladně už se mu výrazně povedla sezona před odchodem za zahraniční zkušeností. Tehdy si v 26 kláních v základní části připsal 38 bodů (19+19) a zářil i v play-off, kde i přes jeho 11 bodů padli Kanonýři s pozdějším úspěšným barážistou z Karlových Varů.

"Pro Kladno jsem se rozhodl, protože mi to dává největší smysl do mé nové životní etapy, kterou je vysoká škola i začátek trenérské kariéry. A také to odpovídá mým hráčským ambicím. Vrátit se domů do Kladna tak bylo jasnou volbou, kde snad dokončíme to, co se nedokončilo v uplynulé sezoně. Rádi bychom, aby to už nebyla žádná baráž a postup urvali už ve finále," klade si nemalé cíle.

Angažmá na severu Evropy bylo pro Bachmaiera zatím prvním, při němž strávil celou sezonu mimo svůj mateřský klub. Mimo Kladno hrál před odchodem do Hagundy jen ve Spartě, kam zamířil na hostování v sezoně 2020/21, kdy nižší soutěže paralyzovala pandemie koronaviru. V Livesport Superlize posbíral 15 startů s bilancí 5+4.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se