Posila pod stromeček! Mistr přivedl z Otrokovic slovenského snipera

Ronald Gašparík na MS 2022 | foto: Fabrice Duc/IFF

Florbalisté z Mladé Boleslavi zlákali do svých řad zajímavou posilu. Kádr úřadujícího šampiona rozšířil Ronald Gašparík, který doposud působil v Otrokovicích.


Slovenský reprezentant, který nechyběl ani na uplynulém mistrovství světa, podepsal ve středočeském městě smlouvu do konce ročníku 2024/25 s opcí na další rok.

Odchovanec florbalu v Košicích se do aktuálně třetího celku Livesport Superligy přesouvá po sezoně v sestavě Panthers. Předtím okusil nejvyšší mužskou soutěž i v Tatranu, kde působil mezi lety 2017 a 2019 v juniorce. Za sebou má i zkušenosti z angažmá ve švýcarském St. Gallenu.

"Nemůžu se dočkat, až obléknu boleslavský dres. Jsem rád, že se přestup povedlo dotáhnout. Těším se na super prostředí a skvělé zázemí, které Bolka dokáže vytvořit svým hráčům. Mladá Boleslav je dlouhodobě top český klub po všech stránkách a nad její nabídkou jsem nemusel dlouho váhat. Chci se neustále posouvat vpřed, pracovat na sobě a myslím si, že v novém klubu k tomu budu mít ideální podmínky," říká v oficiální zprávě na webu klubu Gašparík, který bych chtěl týmu pomoci k obhajobě titulu.

Ronald Gašparík posílil Mladou Boleslav | foto: Předvýběr.CZ Florbal MB

Středočeši příchodem Gašparíka reagují na problémy s marodkou. "Se stoprocentní jistotou víme, že jsme pro zbytek probíhající sezony přišli o Petra Koláčného a Miroslava Fořta. Navíc máme v sestavě další hráče, kteří se potýkají s poměrně vleklými zdravotními potížemi. Rozhodli jsme se nyní zareagovat a tým posílit, abychom se v rozhodující fázi sezony dokázali s těmito potížemi lépe vypořádat," vysvětlil trenér Boleslavi Petr Novotný.

"Příchod Ronalda Gašparíka bereme i jako investici do budoucna a pokračujeme v postupné přestavbě našeho týmu. Ronald hledal další výzvu v kariéře a jsme rádi, že si pro svůj další rozvoj si vybral Mladou Boleslav," dodává kouč týmu, který na začátku ledna vyrazí na Pohár mistrů do finského Lempäälä. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se