Pražské derby před televizními kamerami. Na Mikuláše hostí Black Angels Vinohrady

Radost hráčů Black Angels v souboji s Pardubicemi | foto: Black Angels

Pátý prosinec je především spojen se svatým Mikulášem, který se svými pomocníky vyráží v tento den do ulic. Na okraji nového týdne však nabídne zajímavou nadílku i nejvyšší soutěž mužů. V rámci dohrávky 13. kola totiž před kamerami ČT sport svedou bitvu o důležité body Black Angels a Sokol Královské Vinohrady.


Do pondělního duelu vstoupí oba týmy s odlišným rozpoložením. Vinohrady totiž v pátek padly na domácí palubovce s Vítkovicemi a po reprezentační přestávce dokázaly zvítězit pouze jednou. Aktuálně mají Vinohradští na svém kontě jedenáct bodů a okupují pozici se stejným číslem. "Postavení v tabulce uspokojivé rozhodně není, zatím nedokážeme bodovat s týmy z vyšších pater tabulky, v nadcházejícím utkání to jdeme změnit," říká odhodlaně před zápasem Jan Procházka.

Na černožluté však nečeká nic jednoduchého. Black Angels vyhráli poslední tři ligové duely a drápou se tabulkou vzhůru. Po zvládnutém dramatu na hřišti FBC Ostravy, odkud si Pražané odvezli dva body za výhru po nájezdech, poskočili svěřenci trenérského dua Janeček - Pajer na osmou příčku tabulky. Na svého pondělního soupeře ale Black Angels drží náskok pouhých čtyř bodů, pondělní duel tak bude pro oba celky velmi důležitý. "Nezačali jsme špatně, bohužel se nám nepovedly zápasy s Pardubicemi a Libercem, pak následoval těžký los, kde se nám podařilo urvat bohužel jen jeden bod. V posledních zápasech se zvedáme, ale stále nejsme ani zdaleka na našem maximu," reaguje na dosavadní průběh sezony Jakub Hromada.

Právě dvaadvacetiletý univerzál patří bodově k nejviditelnějším hráčům. K deseti nastříleným brankám přidal klubový odchovanec ještě pět asistencí a společně s Jakubem Bočkem vede produktivitu týmu. "Necítím se špatně, učím se nové roli a postupně začínám cítit větší a větší podporu od spoluhráčů. Se svými výkony by ale člověk nikdy neměl být maximálně spokojen, a to ani nejsem. Pořád chci být efektivnější v koncovce i platnější v obraně. Individuální kvalitu ale máme rozprostřenou mezi více hráčů, což věřím, že bude naši výhodou v pozdější fázi sezony," hodnotí kapitán Black Angels.

Vzájemná bilance z posledních duelů hovoří jasně pro tým Black Angels, jež po svém postupu do nejvyšší soutěže vyhrál pět ze šesti duelů, naposledy zvítězil v předešlé sezoně vysoko 7:2 a následně 13:6. "V posledních zápasech jsme k výhře došli především zásluhou poctivé práce jednotlivců a na to budeme chtít navázat. Hrát srdcem, týmově a aktivně. Pokud se nám podaří být efektivní v koncovce, věřím, že vyhrajeme," představuje prvky k výhře na straně Black Angels Hromada.

"S Black Angels se vždy jedná o bojovná utkání, myslím, že se nebude hrát žádná vyčkávaná a utkání nabídne spoustu branek. Klíčem k úspěchu bude eliminace kvalitních brejkových situací soupeře, pohlídaní si jejich šikovných individualit a proměňování vypracovaných šancí," reaguje na druhé straně Jan Procházka. Právě odchovanec jindřichohradeckého florbalu se definitivně před tímto ročníkem přesunul na pozici obránce, kde rád využívá své kreativní vlohy. "I když se rád podívám do útoku, řekl bych, že mi role obránce sedí více. Jsem více na míčku, mohu zakládat naše útočné akce a případně využívat mezer v obraně soupeře při jeho ztrátě, kdy dokáži míček vyvézt, případně pak podpořit útočné snažení střelbou z dálky. Se svými výkony spokojen nejsem, i přes pozici obránce jsem od sebe jak sám, tak i tým, očekával větší bodový příspěvek. Tabulka pravdy pro mě také nevyznívá vůbec pozitivně, budu lepší," skromně hodnotí své dosavadní výkony na závěr Procházka.

Kdo se bude radovat na svatého Mikuláše? Přidají Black Angels čtvrtou výhru v řadě nebo své první venkovní body v sezoně zapíše tým z Vinohrad?

TV utkání

BLACK ANGELS – TJ Sokol Královské Vinohrady

16.35 | ČT sport

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se