Překvapilo mě, že nejsem vůbec nervózní, přemítá Bačková

Úžasný výkon, který potvrzuje i super výsledek. České juniorky porazily na domácím Turnaji tří zemí Finky, a to rovnou čtyřgólovým rozdílem. Velký podíl na úspěchu měla brankářka Karolina Bačková, která pustila za svá záda pouhou jednu branku. Premiérovou trefu v národním dresu si pak připsala Barbora Fáčková.


Podle české gólmanky se hrálo ve skvělém tempu, díky čemuž reprezentantky dokráčely až k úspěchu 5:1. „Hodně se nám dařilo proměňování šancí a plnily jsme si cíle ve všech třech třetinách,” těší Bačkovou. Zároveň oceňuje, že se výkon stupňoval, což ukázaly tři vstřelené branky ze závěrečného dějství.

„Celkově jsme daly pět gólů a bylo to skvělé i do obrany. Hodně bloků a dobré pobírání hráček vzadu, takže za mě úplně skvělý výkon,” září Bačková. Co ji však trochu překvapilo, byl fakt, že nebyla vůbec nervózní. „Možná ale právě kvůli tomu jsem trochu znervózněla,” směje se sedmnáctiletá brankářka. Když se ovšem podle svých slov dostala do flow, šlo to už samo.

Bačková navíc smeká klobouk před parádní diváckou kulisou. „Fanoušci byli skvělí. Podporovali nás po celou dobu, hodně se mi to líbilo,” hlásí opora českého týmu.

Co se týče ofenzivy, vůbec poprvé skórovala za národní družstvo Barbora Fáčková. Právě její trefa ze 42. minuty upravila skóre na finální podobu 5:1 pro Česko. „Moc mě to těší. Je to první gól v reprezentaci, ale byl spíše třešničkou na dortu. Skóre jsme tou dobou již měly docela pod kontrolou,” komentuje Fáčková svoji branku.

Zhlédněte kompletní ohlasy ve videích, která přinášíme v tomto článku.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se