Přesun k rivalovi pod Ještěd. Liberec přivítal dva mladíky z Boleslavi

Michal Fišera a Marek Korych se stali novými posilami Liberce | foto: FBC Liberec

Novou superligovou kapitolu napíší v severočeském městě dva florbalisté, kteří byli doposud součástí sestavy Mladé Boleslavi. Do Liberce přestoupili Marek Korych s Michalem Fišerou. Oba hráči se již zapojili do letní přípravy se svým novým týmem.


21letý Korych se v posledních čtyřech sezonách snažil probít napevno do sestavy Mladé Boleslavi, s níž oslavil dva tituly. V závěru uplynulé sezony dostal šanci v Národní lize, kde se rozehrál do famózní formy a pomohl Orce k hladkému postupu do 1. ligy padesáti (!) body v pouhých sedmnácti kláních. "K přestupu vedlo více věcí, v Boleslavi jsem strávil hodně let a chtělo to nějaký nový impuls. Největší motivace je se stále zlepšovat a pomoct klukům k nastaveným cílům. Očekávám, že naplním cíl a vizi Liberce, se kterým se zamýšlel tento přestup a co nejvíce pomohu týmu," popsal Korych v oficiální zprávě na webu Liberce.

Jeho o dva roky mladší spoluhráč pak do poslední chvíle bojoval o účast na posledním juniorském šampionátu, v uplynulých dvou ročnících také posbíral nadějný univerzál první starty v superlize. „Minulou sezonu jsem přemýšlel, co dál se svou kariérou. Došel jsem k závěru, že potřebuji novou výzvu a motivaci. Mojí motivací je ukázat trenérům, co ve mně je a více se zlepšovat. Očekávám velmi kvalitní tým a těším se na to, co spolu s klukama zažijeme,” nechal se pak slyšet Fišera.

Nové tváře v týmu vítá i asistent trenéra Petr Kološ. „Jsme moc rádi, že se kluky k nám povedlo přivést. Věřím, že oba dva pro náš tým budou velkým přínosem a zároveň s nimi počítáme i do dalších let. Jsem si jist, že jim toto angažmá bude Markovi a Michalovi sedět a spolu si splníme jak týmové, tak jejich individuální cíle a sny,” řekl na adresu čerstvých posil, které by měly nahradit pětici hráčů, s níž se po sezoně pod Ještědem rozloučili. Kádr opustil brankář Daniel Mück, Tomáš Dlesk, Jan Baudisch, Jan Světlík a Adam Balatka, který se přesunul do realizačního týmu.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se