Junioři začnou MS proti Polsku, repríza finále bude ve čtvrtek

Reprezentace juniorů na turnaji Polish Open | foto: Jakub Borovský/Český florbal

Juniorský národní tým již zná svůj rozpis pro nadcházející mistrovství světa, které začne již ve středu 26. dubna 2023. Cestu turnajem začnou proti Polsku, se kterým se střetnou již v půl jedenácté dopoledne.


Národní tým se v úvodním klání v dánském Fredrikshavnu potká s Poláky, na něž narazil na šampionátech v letech 2015 a 2017. Reprezentanti si v obou případech připsali triumfy, a to vysokým poměrem 10:4 a 18:5. 

O den později narazí Kluchovi svěřenci od 13.00 na celek Finska. Výběr Suomi, se kterým se Češi vy minulém cyklu utkali o titul mistrů světa, naposledy reprezentace zdolala na turnaji Polish Cup 10:4, předtím s ním ale prohrála na EFT 5:8.

Základní skupinu uzavře český výběr dalším dopoledním kláním, od 10.00 budou čelit Lotyšsku. Z celkových třinácti vzájemných duelů se hned osmkrát oba týmy střetly právě na vrcholném turnaji. To poslední střetnutí v Brně ovládla česká družina vysokým výsledkem 12:2.

V sobotu poté budou na programu duely semifinále. Vítěze české skupiny čeká zápas od 13.00, druhý celek ze skupiny A pak nastoupí k boji o finále v 16.00. Třetí týmy z obou elitních skupin se v sobotu v 10.00 utkají o konečné páté místo, čtvrté celky pak čeká souboj s vítězi nižších skupin (C a D) o pozice na 7. – 10. místě.

Naposledy se juniorští reprezentanti představili na turnaji Polish Cup, kde v základní skupině udolali celky Německa, Finska a Slovenska, díky čemuž si zajistili místo ve finále, v němž ale padli se Švédskem.

Pro reprezentaci se jednalo o poslední herní akci před startem mistrovství světa. Těsně před ním ji ještě bude čekat závěrečné soustředění. Trenér Matěj Klucho v rozhovoru po Polish Cupu přiznal, že v rámci výběru konečné nominace jej a celý realizační tým bude čekat ještě hodně práce. "Není to jenom o jednadvaceti hráčích a dvou brankářích. Je to samozřejmě zamotané i jmény, která nebyla přítomna na Polish Cupu. Tvorba nominace není jednoduchá na žádnou reprezentační akci, takže hlava zamotaná určitě je," prozradil.

Rozpis českých zápasů na MS:

26. 4., 10:30 Česko – Polsko (arena B)
27. 4., 13.00 Česko – Finsko (arena A)
28. 4., 10.00 Česko – Lotyšsko (arena A)
29. 4., semifinále/o umístění
30. 4., finále/o umístění

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se