Rytíři hrají o pozici, Otrokovice o naději! Jejich klání přinese ČT sport

Martin Grlický v souboji o míček s Jiřím Bestou | foto: PSG PANTHERS OTROKOVICE

Začátek nového týdne nám nabídne moravský souboj Vítkovic proti Otrokovicím, které můžete sledovat na ČT sport od 19:30. Domácí mají jisté čtvrtfinále, hrají však o druhé místo. To Otrokovice mohou případným triumfem přiživit unikající naději na postup do play-off.


Páteční utkání se Sokoli skončilo pro Panthers těsnou prohrou po prodloužení. Hráči se oklepali a berou to jako zkušenost do dalších utkání. "Zápas s Pardubicemi bsl pro nás zase ponaučením do budoucnosti, takže musíme v prvé řadě najít svůj styl hry do rozhodujících částí a porovnat si to s Vítkovicemi bude dobrá příležitost," říká otrokovický útočník Martin Grlický.

Naopak rytíři jsou po posledním těsném triumfu namotivované předvést své kvality na domácí půdě. "Výhra proti České Lípě nás motivuje, protože jsme nepředvedli výkon, který by odpovídal naším kvalitám. Takže se určitě budeme chtít do toho pondělního zápasu zlepšit," komentuje vítkovický obránce Jan Šebesta. "Hrajeme televizní utkání, takže chceme předvést jak domácím tak těm televizním divákům, že florbal umíme hrát a nechat tak tři body na Dubině," dodává.

Poslední vzájemné utkání skončilo jednoznačným vítězstvím Vítkovic 11:2, Šebesta prozradil, co nyní od vzájemného utkání čeká. "Očekávám, že většinu času budeme na balónku, budeme hodně střílet a budeme se snažit být produktivní, ale určitě budeme chtít zlepšit obranu a defenzivní činnost, protože v zápasu s Českou Lípou nebyla úplně optimální." Naopak co by měl změnit tým ze Zlínského kraje, nám prozradil Grlický: "Hrajeme s Vítkovicemi, které jsou jedním z favoritů na titul, takže to bude spíš o obraně. Budeme se snažit hrát rychlé brejky a můžeme si vyzkoušet hru pod tlakem a ukázat, že se toho nebojíme," přemítá.

Vítkovice mají jisté čtvrtfinále. Jejich hlavním cílem je udržet co nejlepší výchozí pozici, což znamená druhé místo v tabulce po základní části. Naopak Pantherům by případný úspěch pootevřel cestu do osmifinále play-off, na které nyní ztrácí sedm bodů.

TV utkání 22. kola Livesport Superligy

19:30 1. SC TEMPISH Vítkovice - PSG PANTHERS OTROKOVICE | ONLINE | živě na ČT sport

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se