Skvěle! Češi přejeli Slovensko a jsou v semifinále

Slováci se ve čtvrtfinálovém federálním derby drželi pouze první třetinu. Od té druhé už měli svěřenci Jaroslava Berky utkání zcela ve svých rukách a nakonec si dokráčeli pro vítězství 9:4. Už v sobotu je čeká semifinále proti domácímu Švýcarsku.


Češi otevřeli skóre už v 6. minutě, kdy Šindlerovu nabídku ranou z voleje zužitkoval Ondrušek. O chvíli později se dalekonosnou střelou prosadil Delong a klid svému týmu ještě pojistil z hranice brankoviště Havlas. Ojedinělé slovenské šance Bauer úspěšně likvidoval, nakonec ale kapituloval po zakončení Dudoviče, jenž snížil na 1:3 z pohledu našich východních sousedů.

Na začátku druhé části ještě Slováci našli odpověď na gól Šindlera, poté už však Češi převzali plně otěže utkání. Ještě před uplynutím poloviny zápasu se na střeleckou listinu zapsali Langer, Forman a Havlas, kteří tak zajistili svému týmu pohodlné vedení.

To už si v závěrečném dějství český výběr zkušeně pohlídal a po gólech Kisugiteho a Němečka dokonce sahal po dvouciferném zápisu. Nakonec už se však prosadilo pouze Slovensko, které dvěma zásahy v závěru upravilo skóre na konečných 4:9.

Česko - Slovensko 9:4 (3:1, 4:1, 2:2)

Branky: 6. Ondrušek (Šindler), 13. Delong (Forman), 16. Havlas (Beneš), 22. Šindler (Ondrušek), 26. Langer (Němeček), 26. Forman (Rýpar), 28. Havlas (Langer), 53. Kisugite (Šindler),  54. Němeček (Beneš)- 20. Dudovič (Gál), 25. Miške, 56. Gajdoš (Nehila), 58. Miške (Dudovič). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Diváků: 2759. Zásahy brankářů: Bauer 11 - Klobučník 25.

Sestava Česka: Bauer (Martin Beneš) – Němeček (C), Hemerka, Rýpar, Punčochář, Gruber, Kisugite – Havlas, Langer, Marek Beneš – Krbec, Forman, Delong – Ondrušek, Šindler, Tokoš – Besta, Jendrišák, Kreysa.

MATCH CENTER | ČT SPORT

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se