Čeští florbalisté dorovnali historické maximum, na Švédy nestačil ani závěrečný tlak

Po osmnácti letech se česká mužská reprezentace utkala ve finále mistrovství světa o nejcennější kov. Hned v úvodní části ale vykročili k triumfu švédští florbalisté, kteří si nakonec zapsali přesvědčivé vítězství a slaví podesáté v historii.


Švédsko – Česko 9:3 (4:1, 2:0, 3:2)

České reprezentaci vůbec nevyšel vstup do zápasu. Už po pěti minutách se bránila přesile. Výhodu jednoho muže v poli sice Švédové nevyužili, ale vzápětí se střelou do protipohybu Bauera prosadil Lundmark. O necelé tři minuty později bylo ještě hůře. To z otočky utáhl ránu na zadní tyč Johansson. Po reklamní pauze pak navýšil náskok Tre Kronor Sankell a v přesilovce tečovanou ranou i Johansson. Češi snížili čtyři vteřiny před sirénou. Naději vykřesal z otočky Matyáš Šindler.

Národní tým naskočil do prostředního dějství s vervou, ale jeho sebevědomí srazil pátý zásah, o který se postaral po výběhu zapomenutý Lundmark. Reprezentanti si vytvořili několik šancí, po Tokošově dělovce dokonce zazvonilo břevno, ale jakoby si paní Štěstěna vzala pro tentokrát dovolenou. Pět minut před koncem druhé části navíc využil tým Tre Kronor zaváhání v naší obraně a po Lundmarkově námazu pálil přesně Galante Carlström.

Ani nástup do třetí periody se svěřencům Jaroslava Berky nevyvedl a za pět a půl minuty inkasovali dva góly. Národní tým poté zkusil hru bez brankáře, ze které vytěžil dva zásahy, které padly za záda Bendiga-Sörlinga, který ve 48. minutě vystřídal zraněného Hedlunda. Prosadili se nakonec nejlepší český hráč v duelu Matěj Havlas a Matěj Jendrišák, který zakulatil svůj bodový účet v národním celku na číslo 140. Poslední slovo měl pak Galante Carlström, který trefil prázdnou branku. 

Branky: 8. Lundmark, 10. Johansson, 14. Sankell, 17. Johansson, 25. Lundmark, 36. Galante Carlström, 42. Nordgren, 46. Haglund, 59. Galante Carlström – 20. Šindler, 52. Havlas, 57. Jendrišák. Rozhodčí: Zurbuchenová – Wehingerová (obě Švýc.). Vyloučení: 0:2, navíc Langer (CZE) 10 min. OS. Využití: 1:0. Diváků: 11254. Zásahy brankářů: Hedlund 8, Bending-Sörling 7 – Bauer 13. | MATCH CENTER | ČT sport

Sestava Česka: Bauer (Martin Beneš) – Němeček (C), Hemerka, Rýpar, Punčochář, Šindler, Kisugite, Gruber – Havlas, Langer, Marek Beneš – Krbec, Forman, Delong – Besta, Jendrišák, Kreysa – Ondrušek, Tokoš.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se