Divoký zápas pro Češky, v kvalifikaci přetlačily Polsko

Pořádné drama prožily české florbalistky. Hned na úvod kvalifikace o mistrovství světa 2023 je stíhaly nevyzpytatelné Polky, které ještě v závěrečné desetiminutovce vedly. Až díky pozdním gólům se skóre přiklonilo na stranu našich hráček, jež v italském Lignano Sabbiadoru urvaly velmi cenný úspěch 9:7.


I přes větší aktivitu to byly právě Češky, kdo zkraje utkání inkasoval jako první po úniku Zuzanny Krzywakové. Netrvalo však dlouho a znovu platila remíza, tentokrát v podobě 1:1.

Kolem poloviny dějství dostala národní tým poprvé do vedení Vanessa Rebecca Keprtová po skvělé kombinaci, nicméně ani Česko výhodu ve skóre neudrželo. Krzywaková přidala další dvě slepené trefy a Polsko znovu mělo navrch, aspoň co se týče průběžného stavu. Podobný manévr se ovšem podařil i Češkám chvilku před koncem první třetiny.

Krzywaková ale stihla skórovat ještě počtvrté a uzavřít šílenou úvodní část na výsledku 4:4, přičemž ta stejná hráčka se trefovala i po přestávce na 5:4. V drtivé většině druhé třetiny potom měly Češky herní převahu a držely míček, vyrovnání přesto nepřicházelo a svěřenkyně Lukáše Procházky se musely stoprocentně připravit na poslední dvacetiminutovku.

Právě díky gólové smršti ve třetí fázi se výsledek nakonec přiklonil ve prospěch Česka. Polky přitom hned dvakrát odskočily do dvoubrankového náskoku, což jim dávalo slibné naděje do zbytku střetnutí. Zhruba šest minut před závěrečnou sirénou ovšem přišlo srovnání, načež Martina Řepková v čase 58:57 vstřelila rozhodující gól. Anna Brucháčková pak pouze stvrdila vítězství trefou do prázdné branky.

„Utkání se nevyvíjelo úplně dobře. Jsem ráda za vítězství, ale určitě nebudeme spokojeni s vývojem zápasu,” přiznala asistentka trenéra Kati Eteläpääová. Podle ní byly hráčky příliš pasivní a nepodařilo se prokázat úroveň, na níž jistě mají. „Tým si však zaslouží pochvalu za závěrečný obrat,” doplnila členka trenérského štábu.

České reprezentantky si tak připisují velmi cenný úspěch a jdou do čela svojí kvalifikační skupiny. Další duel bude na programu ve čtvrtek 2. února, kdy národní družstvo poměří síly s Maďarkami.


Polsko – Česko 7:9 (4:4, 1:0, 2:5)

Branky: 2. Krzywaková, 9. Krzywaková, 11. Krzywaková, 20. Krzywaková, 25. Krzywaková, 42. Buczeková, 50. Wójciková – 3. Suchá, 8. Keprtová, 16. Keprtová, 17. Ratajová, 43. Kubečková, 50. Keprtová, 55. Maroszová, 59. Řepková, 60. Brucháčková. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Zásahy brankářek: Trojanová 34 – Christianová 25. MATCH CENTER | Aplikace IFF

Sestava Česka: Christianová (Remešová) – Beránková, Kubečková, Plášková, Lenfeldová, Havlíčková, Balková – Ratajová, Krupnová, Suchá – Řepková, Brucháčková, Keprtová – Mezerová, Trojánková, Maroszová – Jiráková, Korbelářová, Mechlová.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se