Strůjce historického stříbra pokračuje! VV schválil prodloužení spolupráce s Martiníkem

Trenér reprezentace juniorek Tomáš Martiník | foto: Martin Flousek/Český florbal

Výkonný výbor Českého florbalu (VV) na svém úterním zasedání potvrdil setrvání Tomáše Martiníka v roli hlavního trenéra národního týmu juniorek. Zkušený kouč dokázal v uplynulém cyklu vybojovat s hráčkami do 19 let historické stříbro.


"Byl jsem přímo v Katovicích a viděl jsem, jak zarputile naše hráčky pod vedením Tomáše Martiníka a jeho realizačního týmu bojovaly a že se nevzdaly do poslední chvíle zápasu. I proto jsem rád, že Tomáš bude nadále vést reprezentaci juniorek. Věřím, že se mu na historický úspěch povede navázat i v nadcházejícím cyklu," říká prezident Českého florbalu Daniel Novák. 

Prodloužení spolupráce komentuje i předseda Komise reprezentace Václav Culka: "Tomáš Martiník dokázal s juniorským týmem zlomit za poslední rok několik milníků, jako byl triumf nad Švédkami či postup do finále mistrovství světa. Podobně jako v kategorií juniorů máme mezi juniorkami mnoho talentovaných hráček, které se již nyní prosazují do elitního ženského florbalu a my si vážíme toho, že máme u juniorské reprezentace trenéra, který s nimi dokáže dlouhodobě dobře pracovat. Zároveň vidíme, že se díky nasbíraným zkušenostem trenérsky posouvá nejen Tomáš, ale i celý realizační tým a věříme, že má na to dotáhnout juniorky až na samý vrchol. I proto jsme se bez větších diskuzí rozhodli doporučit prodloužení spolupráce na další reprezentační cyklus." 

Martiník začne již sedmý ročník v pozici hlavního trenéra juniorského výběru. Reprezentantky do devatenácti let poprvé přebral v roce 2016 a absolvoval s nimi tři šampionáty, na nichž pokaždé vybojoval medaili (bronz na MSJ 2018 a 2020, stříbro na MSJ 2022). "Těší mne, že mi vedení Českého florbalu dává důvěru i na další dva roky. Doufám, že nejen udržíme nastolený trend, ale budeme se snažit nadále vylepšovat naši společnou práci, a tím i posouvat výkony a výsledky juniorského týmu," říká zkušený trenér.

Tomáš Martiník na soustředění reprezentace juniorek v Milevsku | foto: Martin Flousek/Český florbal

Přesné složení realizačního týmu bude známé v nejbližších týdnech. Sám Martiník se ale netají tím, že by rád pokračoval ve spolupráci s jeho současnými členy.  

Martiníka čeká už na přelomu září a října tréninkový kemp s novým cyklem, posléze se s týmem vydá do švédské Uppsaly na turnaj Euro Floorball Tour a v únoru se představí před vlastním publikem v rámci přípravného turnaje v Hradci Králové. Vrcholem pak je světový šampionát, který se bude konat v květnu roku 2024 ve Finsku. "Věřím, že si po dlouhé době budeme moci užít kompletní, žádnými externími vlivy nepřerušený, cyklus. V kádru nám zůstává několik již osvědčených opor jako jsou Anna Brucháčková, Tereza Matýsková či Karolína Klubalová, a jsem přesvědčen, že i nová generace juniorských hráček je nejen velmi talentovaná, ale bude i dostatečně pracovitá, abychom mohli společně navázat na dosavadní úspěšné výkony a výsledky juniorské reprezentace," hledí vstříc dalšímu cyklu Martiník.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se