Bohemka v přetahované porazila Vítkovice, Boleslav sťala hegemona!

Výhra hráčů Bohemians v prvním utkání semifinále | foto: 1.SC TEMPISH Vítkovice

Livesport Superliga v úterý odstartovala své semifinálové boje, v nichž se utkaly Vítkovice s Bohemians a Tatran s Boleslaví. Oba duely byly plné krásných akcí a bod v nich urvaly hostující celky.


LIVESPORT SUPERLIGA - PLAY-OFF:

1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 5:6 (2:2, 1:1, 2:3) | Stav série: 0:1

Začátek prvního semifinále mezi Vítkovicemi a Bohemians byl dle očekávání opravdu divoký a během první třetiny v něm padly čtyři branky. Do vedení se ještě v první minutě dostali klokani, kteří svého soupeře zaskočili rychlou a přesnou kombinací. Pak se ale stala ve florbale málokdy vídaná věc - v 5. minutě se totiž do vyrovnávací šance dostal domácí kapitán Matejčík, kterého pokus ovšem na brankové čáře zastavil jeden z beků Bohemians. Ve hře se pak pokračovalo dál a až po skoro čtyřech minutách se díky trenérské výzvě nařídilo trestné střílení, které neproměnil Delong. Čas se tedy posunul o dlouhé minuty zpátky a hrálo se znovu od páté minuty utkání.

K vyrovnání ale pak přece jen došlo, a to rovnou pětkrát. Oba týmy se totiž v průběhu zápasu pravidelně střídaly ve vedení a také pravidelně toto soupeřovo vedení mazaly. Na světelné tabuli ale tři minuty před koncem svítil náskok 6:5 pro Bohemians a domácí tak byli nuceni hrát bez brankáře. Ani to už jim ale toužené srovnání na 6:6 nepřineslo a hostující klokani tak v semifinále urvali první bod.

Branky: 12. Hubálek, 17. Matejčík, 24. Delong, 46. Sidunov, 54. Zubek - 1. J. Petrák, 20. Kawulok, 32. Malič, 51. J. Petrák, 53. K. Petrák, 56. Forman. Rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 516. Zásahy brankářů: Lukáš Souček 10 - Tomáš Hyršl 13. | MATCH CENTER

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB 2:3p (1:2, 0:0, 1:0, 0:1) | Stav série: 0:1

Boleslav do zápasu vletěla jako uragán a svého soupeře dlouho k ničemu nepustila. Přispěl k tomu jak v bráně skvělý Lukáš Bauer, tak také brzký mladoboleslavský náskok 2:0, který po pěti odehraných minutách vypracovalo duo Gruber - Beneš. Snížení na kontaktní rozdíl přišlo od Tatranu až v samém závěru první třetiny, ve kterém se do pěkné akce pustil Vojtěch Kún a byl úspěšný.

Duel pak probíhal za velmi vyrovnaného průběhu až do 55. minuty, v níž na 2:2 srovnal Tomáš Hanák. Ten měl naprosto nebráněn na středu brankoviště velmi jednoduchou práci a utkání tak svou trefou poslal do prodloužení. V tom nakonec obrovskou radost odšpuntoval Adam Hemerka, který v neuvěřitelném čase 69:57 předložil míček naprosto volnému Milanu Tomašíkovi. Právě díky jeho trefě tak Boleslav ukončila sezonní neporazitelnost střešovického Tatranu.

Branky: 20. Kún, 55. Hanák - 4. Gruber, 5. Beneš, 70. Tomašík. Rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Diváci: 421. Zásahy brankářů: Lukáš Kříž 14 - Lukáš Bauer 11. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se