Tatran ohlásil konec legendy! Jeho lavičku opouští trenér Beneš

Střešovický trenér Luděk Beneš při SFF 2023 | foto: Martin Flousek / Český florbal

Střešovický Tatran opouští legendární trenér Luděk Beneš. Otec kanonýra Marka Beneše končí svou trenérskou pouť po třinácti letech, v nichž odkoučoval přes 400 mužských zápasů.


Mistr Livesport Superligy 2022/23 z Tatranu oznámil odchod jednoho ze členů svého realizačního týmu. Po superfinálovém úspěchu z dubna na lavičce Střešovic končí trenér Luděk Beneš. "Je to definitivní konec. Člověk se sice naučil spojení "nikdy neříkej nikdy", ale v tuhle chvíli nic dalšího naplánovaného nemám a chci si od aktivního zapojení do florbalu trošku odpočinout," usmívá se trenérská legenda při rozhovoru pro klubový Instagram.

Teprve před měsícem přitom Luděk Beneš na lavičce Tatranu slavil mistrovský titul před zaplněnou O2 arenou. A jak na něj s odstupem času vzpomíná? "Pocity jsou skvělé. Na druhou stranu si ale myslím, že před rokem ty pocity byly o něco emotivnější. Člověka ta prohra žrala a také motivovala, což se pak projevilo v celé sezoně a zejména v důležitých zápasech," uvádí prostě. "Nejsilnější moment pro mě osobně ale je to, že jsme ten mistrovský pohár dotáhli takhle z nuly na sto po generační obměně kádru. A také to, jak se do celkového prostředí zapojili všichni odchovanci Tatranu, kteří přišli a udělali skvělou atmosféru," dodává spokojeně. 

Atmosféra SFF 2023 | foto: Martin Flousek / Český florbal

Luděk Beneš je bývalý vynikající útočník s více než dvacítkou reprezentačních startů. Je rovněž otcem střešovického tahouna Marka Beneše, který v tomto superligovém ročníku překonal jeho rekord v počtu nasbíraných kanadských bodů v základní části hráčem Tatranu. "Budou mi chybět všichni kluci a Radek Brázda, se kterým jsme spolupracovali opravdu dlouho. Chybět mi to ale bude obecně, jsem zvyklý se pravidelně pohybovat v kolektivní hře, ale určitě si s tím poradím," směje se legenda závěrem.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se