Trenér/ka mužů | Kdo je v boji o vítězství v kategorii nejlepšího mužského trenéra?

Finalisté ankety Trenér mužů 2022/23 | foto: Český florbal

Už 9. června poznáme na galavečeru Florbalista sezony vítěze všech anket. Postupně si představíme všechny finalisty. Jako další v pořadí následuje kategorie trenér/ka mužů sezony.


Jaroslav Berka
  • reprezentace mužů

Velezkušený kouč, který v roce 2021 dovedl juniorský výběr k titulu mistrů světa, se po svém přesunu do seniorské kategorie uvedl na jedničku. Hned po pár měsících přivezl bronz ze Světových her a při svém prvním mužském šampionátu dovedl českou reprezentaci až do finále a po dlouhých osmnácti letech s týmem vybojoval stříbrné medaile. Berka se tak v hlasování o nejlepšího trenéra mužského týmu právem probojoval až do finálové trojice.

Trenér Jaroslav Berka dovedl český tým ke stříbru na MS 2022 | foto: Barbora Reichová/Český florbal

Milan Fridrich
  • Tatran Střešovice

Střešovice se po dlouhé odmlce konečně dočkaly a pod vedením trenéra Fridricha dosáhly na sedmnáctý titul v klubové historii. Tomu všemu navíc předcházela parádní jízda základní částí, v níž Tatran nenašel přemožitele a svou neporazitelnost si udržel až do semifinálové série s Boleslaví. V boji o titul, do něhož Fridrich dovedl Střešovice podruhé v řadě, pak jeho kádr porazil Vítkovice a odšpuntoval obrovskou radost. Coby kouč vítěz této ankety z minulého ročníku dosáhl na svůj první titul a probojoval se tak do top trojice nejlepších mužských trenérů.

Střešovický trenér Milan Fridrich v SFF 2023 | foto: Martin Flousek / Český florbal

Michal Jedlička
  • FbŠ Bohemians

Legendární kouč pražských Bohemians Michal Jedlička i v této sezoně pokračoval v úspěšném tažení vzhůru napříč superligovou tabulkou. Jeho klokani skončili v tabulce na úctyhodném čtvrtém místě po základní části, ve čtvrtfinále si suverénně poradili se svým rivalem z Chodova a probojovali se tak do prvního superligového semifinále ve své klubové historii. Kromě toho zažili další obrovský milník, kterým bylo vítězství a tím i zisk zlatých medailí v Poháru Českého florbalu. Ne náhodou tak tento lodivod bojuje o ocenění nejlepšího trenéra mužského týmu sezony 2022/23.

Trenér klokanů Michal Jedlička ve finále Poháru Českého florbalu | foto: Martin Flousek/Český florbal

Další pořadí TOP 10

4. Beneš Luděk (Tatran Střešovice)
5. Novotný Petr (Florbal MB)
6. Vojta Marek (Sparta Praha/reprezentace mužů)
7. Brus Pavel (1. SC Vítkovice/reprezentace mužů)
8. Martiník Tomáš (1. SC Vítkovice)
9. Podhráský David (Florbal Chodov)
10. Folta Daniel (1. SC Vítkovice)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se