Velké plus do naší další cesty, kvituje prezentaci juniorek trenér

Nový cyklus reprezentace juniorek za sebou má první herní akci. České florbalistky na ní nepropadly a zanechaly dobrý dojem, byť dokázaly zdolat pouze výběr Finska, což těší i trenéra Tomáše Martiníka.


Hráčky zatím absolvovaly pouze jeden společný kemp v září, hned na to se pak vydaly ke své první společné akci. „Řada holek hrála dosud jen juniorskou ligu a zjistila tak, že mezinárodní florbal je na úplně jiné úrovni. To, že jsme byli schopní hrát se všemi týmy vyrovnaně, je pro nás velmi důležité,” ví Martiník.

Jak byste zhodnotil celé EFT?
Hodnocení bude v různých rovinách. Na jednu stranu nechci výskat moc radostí, neboť jsme dva zápasy prohráli, ale z celkového hlediska jsme spokojení, a to především s tím, jak se holky prezentovaly jak po herní stránce, tak i co se týče týmové dynamiky a celkového fungování. To je velkým plusem do naší další cesty.

Pro drtivou většinu holek to byla první zkušenost s velkým florbalem…
Nechci, aby to vyznělo hloupě, ale paradoxně nás tolik nezajímaly výsledky, jako předvedené výkony, čili s jakou chutí a co jsou holky schopné předvést na hřišti. To, že se to nepovedlo přetavit ve vítězství, pro nás není momentálně směrodatné. Důležité je, jakým způsobem jsme prohráli, co se dělo a co fungovalo či nefungovalo a z tohoto pohledu panuje více spokojenosti. Mrzí nás akorát neproměňování příležitostí. Když nedáváte šance, tak to není smůla, ale je to špatně.

V zápasech jste si vyzkoušeli jak hru v šesti, tak i hru proti šesti. Panuje z tohoto pohledu u vás také spokojenost, že máte dostatek materiálu?
Tyto nestandardní situace jsme za tak krátký čas ještě ani netrénovali, akorát jsme si stihli zkusit přesilovku, takže to pro nás v těchto momentech byla velká improvizace. Jsem rád, že jsme proti Švýcarsku dali při hře v šesti gól, i že jsme ubránili oslabení. Jsou to takové střípky toho, že i s částečnou přípravou byly holky schopné zareagovat na taktické pokyny či určitou situaci. To jsou věci, které mám v hlavě a které jsou pro mne důležitým výstupem z tohoto turnaje. 

Co se týká individuálních výkonů, splnily hráčky vaše očekávání?
Ano, i holkám jsem to říkal. Nebudu nikoho jmenovat, ale byla vidět spousta výborných individuálních výkonů. Mnohé hráčky si jednoznačně řekly o to, že pro ně v tomto týmu místo. Je důležité, že tyto výkony jednotlivců byly včleněny do velmi dobrého výkonu týmu, který se nevzdával, snažil se, bojoval, povzbuzoval se. Nezaznamenal jsem žádnou nepříjemnost, nervozitu nebo něco, co by narušovalo týmový duch. I proto mne to i přes ty dvě porážky nabíjí spíše optimismem.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se