Vítkovice se vždycky snaží jít tím nejtěžším způsobem, říká Seevaldová

Vítkovická útočnice Sára Seevaldová | foto: Pavel Netolička/1. SC TEMPISH Vítkovice

Suverénní jízdu základní částí za sebou mají hráčky Vítkovic. Ostravanky během dvaadvaceti kol neztratily ani bod a ovládly dlouhodobou část s náskokem devíti bodů na pražský Chodov. Čtyřiadvaceti brankami se o to přičinila i útočnice Sára Seevaldová.


Rytířky už mají na svém kontě jednu trofej z probíhající sezony. V lednu totiž v Brně ovládly Pohár Českého florbalu, když ve finále rozstřílely střešovický Tatran a podtrhly svoji dosavadní dominanci v probíhající sezoně. Teď však přichází na řadu ta nejdůležitější fáze sezony a ve čtvrtfinále čeká na vítězky základní části Bulldogs Brno.

Základní část jste projely jako nůž máslem. Lepší to snad ani být nemohlo nebo se pletu?
Nejde to hodnotit jinak než pozitivně, jelikož jsme získali maximální počet bodů. Splnily jsme základní cíl, který jsme si daly. Navíc jsme k tomu vyhrály i Pohár Českého florbalu, takže to nejde hodnotit jinak než úspěšně.

Bylo těžké se občas motivovat? Přeci jen jste vítězily týden co týden.
Vždycky tam nějaká motivace je, protože každý zápas chceme vyhrávat. Celou sezonu se soustředíme na to, jakým systémem chceme hrát. Hledáme vazby mezi jednotlivými hráčkami, pětkami. Motivace je tam celou dobu, připravujeme se na tu nejtěžší část play-off a chceme v něm být stoprocentní.

V čem jste viděla největší rozdíl mezi vámi a ostatními týmy?
Může rozhodovat právě naše šířka kádru. Máme tři vyrovnané formace, nesázíme na jednu formaci, která by produkovala branky. Máme šikovné individuální hráčky, hodně to trénujeme. Máme i hráčky ze zahraničí. Nějakou dobu již společně hrajeme, jsme na sebe zvyknuté. Vždycky nás doplní nějaké mladé hráčky, které ale rychle zapadnou. Už tedy máme mezi sebou určité vazby. Vždycky jsme si zakládaly týmovosti a odhodlání. Věříme sami v sebe, věříme v tým, to se nám daří přenášet na hřiště.

Když se ještě vrátíme k základní části, tak co patřilo mezi vaše silné a naopak slabé stránky?
Silné jsme v zakončení, máme dost rozdílových hráček, které dávají branky. Co se týče slabých stránek, tak možná bychom chtěly ještě zapracovat na obraně, jelikož stále útočíme, tak občas nemyslíme na zadní vrátka. Na tom všem pracujeme a ladíme to před play-off, abychom byly co nejlépe připravené.

Sára Seevaldová při ostravském derby | foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Vám se znovu dařilo i individuálně, nasbírala jste 33 bodů. Jste spokojená se svými výkony?
Těžká otázka (smích). Já jsem spokojená, nejsem žádnou lídryní. Každý má v týmu svoji roli. Vím, jaká je má role a myslím si, že jí plním dostatečně. Nejde mi o nějaké osobní úspěchy. Spíš mi jde o to, aby tým fungoval, aby nás to bavilo a došly jsme společně k týmovým cílům, které máme od začátku sezony nastavené.

Prosadila jste se hned čtyřiadvacetkrát. Považujete se spíše za střelkyni?
Nejsem žádný tvořící hráč. Mám okolo sebe šikovné hráčky, které mi to posílají před branku. Mojí předností je to, že to tam vždycky před brankou nějak doklepnu. Myslím si, že to je asi moje nejsilnější stránka. Díky holkám mám tolik bodů, kolik mám.

Ve čtvrtfinále play-off vyzvete Bulldogs Brno. Jak volba probíhala?
Volilo se rovnoměrně v kabině. Hlasovaly jsme, kdo jaký tým chce. Každý řekl svůj názor. Poté se vyjádřili i trenéři, takže to bylo takové týmové rozhodnutí. Ve velké většině jsme se shodli, že Bulldogs Brno pro nás budou tím nejlepším soupeřem.

Z jakého důvodu?
Vítkovice se vždycky snaží jít tím nejtěžším způsobem. Bulldogs Brno se podle mého letos hodně zvedly. Mohla by to pro nás být nejlepší příprava do případných dalších kol. Hrají stylem, který nám vyhovuje. Mají aktivní obranu, nebojí se s námi hrát. Pro nás to bude skvělá prověrka a série.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se