Češky ukázaly srdce lvic. Švédky rozhodly v závěru

Svěřenkyně Lukáše Procházky v úvodním klání na turnaji Euro Floorball Tour srdnatě bojovaly, avšak na první triumf nad Švédkami v historii nedosáhly, byť dlouhou dobu držely vedení. Domácí florbalistky rozhodly v poslední desetiminutovce.


České hráčky vstoupily do duelu bez bázně a hany, Mezerová dokonce orazítkovala spojnici. I když poté šly po dobré kombinaci do vedení Švédky, tak se poté českým hráčkám povedl obrat. Nejprve po přihrávce Krupnové propasírovala balonek pod brankářkou Denisa Ratajová a v 19. minutě udeřila sama česká kapitánka Eliška Krupnová, která po přihrávce Ratajové běžela sama na Görtzovou a povedeným blafákem ji přehodila.

Reprezentantkám se povedl parádní nástup do druhé části, v níž nejprve udeřila pěknou střelou Michaela Mechlová a vzápětí proměnila šanci po brejku Anna Brucháčková. Švédský výběr se poté dostal do kontaktu, ale velmi rychle přidala pátý český zásah po brejku Vendula Maroszová. Domácí hráčky ale měly poslední slovo a do třetí části se šlo za stavu 4:5.

Na další zásah se čekalo přes deset minut, pak se mezi prémiové střelkyně zapsala Karolína Mezerová. Českým florbalistkám ale dvougólový náskok nakonec nestačil. Švédky v posledních minutách předvedly svou sílu a nejprve srovnaly a v samotném závěru pak nejprve vstřelila rozhodující gól Sofia Joelssonová a posléze ještě výběr Tre Kronor svůj triumf potvrdil.

Švédsko – Česko 9:6 (1:2, 3:3, 5:1)

Branky: 7. Stenvallová, 25. Elmová, 28. Bäckstedtová, 31. Bäckstedtová, 51. Dahlströmová, 53. Molinová, 56. Joelssonová, 59. Wibronová, 60. Boric Svärdová - 8. Ratajová, 19. Krupnová, 21. Mechlová, 22. Brucháčková, 28. Maroszová, 51. Mezerová. Rozhodčí: Crivelli - Rampoldi. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Zásahy brankářek: Görtzová 18 - Remešová 26. | MATCH CENTER | Innebandy.TV

Sestava Česka: Remešová (Christianová) – Beránková, Mechlová, Plášková, Jiráková, Balková, Lechnerová, Staňková – Ratajová, Krupnová, Suchá – Mezerová, Brucháčková, Keprtová – Havlíčková, Maroszová, Kubečková – Trojánková, Kopecká.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se