Ženy jsou v Itálii, na kvalifikaci vyrazily s jednou změnou. Kde jejich klání sledovat?

Reprezentace žen na EFT 2022 | foto: Lubomír Skála/Český florbal

České reprezentantky čeká již od zítřka čtveřice kvalifikačních klání na mistrovství světa 2023, které bude hostit Singapur. V italském Lignanu Sabbiadoru, kam dorazily v pondělí ráno, budou platit za favoritky své skupiny. Trenérský štáb musel udělat jednu změnu. Premiéru si tak odbude juniorská vicemistryně světa Radka Korbelářová.


Mladičká útočnice střešovického Tatranu nahradí dlouholetou oporu předních řad národního celku Michaelu Mlejnkovou. „Míša mi volala pár dní před odjezdem, že se necítí fit, a to prakticky už od Poháru mistrů, a že by nebyla schopná v tomto módu akci absolvovat,” popsal hlavní trenér Lukáš Procházka důvod absence jedné z nejzkušenějších hráček v českém výběru.

„Příležitost dostane Radka Korbelářová, která byla na hraně nominace už ve chvíli, kdy byly všechny holky zdravé. Jsem přesvědčený, že si tu šanci zaslouží a uvidíme, jak se s tím popere. Každopádně já jí věřím, že to zvládne,” říká český kouč na adresu novicky v sestavě.

Národní tým se v kvalifikačním poli potká se čtyřmi reprezentačními výběry. Vůbec poprvé v historii si zahrají s Francií, dosud dvě střetnutí odehrála ženská národní ekipa s Itálií, třikrát čelila Maďarsku. „Jsou to zápasy nároďáku, takže cíle musí být i výsledkové. Jednoznačně tedy chceme vyhrát skupinu. Myslím si, že máme kvalitu tak vysokou, že pokud soupeře nepodceníme, což je úkol hlavně pro nás pro realizační tým, tak bychom to měli jednoznačně zvládnout,” přemítá Procházka.

Hned na úvod čeká ženský výběr Polsko, se kterým dosud sehrál devět klání, tu poslední na mistrovství světa v roce 2021 v Uppsale. „Polsko je výrazně výše než zbytek soupeřek, které budeme mít ve skupině. Čeká nás tým, který je nepříjemný a který je na úrovni čtvrtfinále mistrovství světa. Je to navíc specifický soupeř. Očekávám, že utkání nebude na jednu bránu, ale myslím si, že by se měla postupně ukázat naše kvalita. Z tohoto pohledu jsem rád, že si vyzkoušíme duel se soupeřem právě čtvrtfinálových ambicí. V těch dalších kláních vyhrát musíme, ale je potřeba si nastavit dílčí cíle tak, aby nebyl úplnou prioritou výsledek, ale abychom se posunuli v některých aspektech a parametrech našeho fungování a naší hry směrem k mistrovství světa,” vysvětluje Procházka.

Spolu s ženským výběrem odjel do Lignana Sabbiadora také nový kondiční trenér Jakub Hybš. Všechny duely ženského národního týmu budete moci sledovat přes aplikaci IFF. Tentokrát si budete moci vybrat ze tří druhů. Jednotlivé klání si můžete koupit za 5,99 euro, přístup na všechny duely české kvalifikační skupiny 4 vás vyjde na 14,99 euro a balíček všech kvalifikačních skupin na MS 2023 si pořídíte za necelých 25 euro.

Program české reprezentace

31. 1., 16.00 Polsko - Česko
2. 2., 16.00 Česko - Maďarsko
3. 2., 10.00 Česko - Francie
4. 2., 19.00 Itálie - Česko

Aktuální nominace

Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Lenka Remešová (Täby FC, Švéd.).

Obránkyně: Natálie Balková, Marie Havlíčková, Magdaléna Plášková (vš. Florbal Chodov), Vendula Beránková, Michaela Mechlová (obě Tatran Střešovice), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.), Markéta Lenfeldová (1. SC Vítkovice).

Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Vanessa Rebecca Keprtová (Rönnby Tigers, Švéd.), Radka Korbelářová (Tatran Střešovice), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švéd.), Michaela Kubečková, Vendula Maroszová (obě 1. SC Vítkovice), Karolína Mezerová (FbŠ Bohemians), Denisa Ratajová (Zug United, Švýc.), Martina Řepková, Eliška Trojánková (obě Piranha Chur, Švýc.), Karolína Suchá (Täby FC, Švéd.).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se