Získáváme si respektu u soupeřů, těší Procházku

Ženy sice na turnaji Euro Floorball Tour získaly jen jediné vítězství, ale i tak zanechaly s velmi mladým kádrem solidní otisk, což těší i trenéra Lukáše Procházku. „Máme mnoho velmi pozitivních výstupů, ale také víme, kde nás tlačí bota a na čem je potřeba pracovat,” říká zkušený kouč.


Reprezentantky dlouho sahaly po senzaci v duelu proti domácím Švédkám a vedení měly na svých florbalkách i proti Finsku. Jediné vítězství si pak Češky vydobyly v posledním střetnutí se Švýcarskem. „Vyzkoušeli jsme si, že dokážeme hrát vyrovnané partie s absolutní špičkou, takže dojmy jsou veskrze více pozitivní. Nicméně, jak už jsem říkal, víme, že jsou věci, na kterých musíme máknout, a čas, který máme do mistrovství světa, poctivě využít. Mám pocit, že tým je sraz od srazu opravdu lepší a získává si kredit a respekt soupeřů,” hodnotí dění v Uppsale Procházka.

V čem vám tým udělal největší radost a na čem dle vás může stavět?
Určitě na tom, že je to tým. I hráčky, které mají světové parametry a jsou pro nás naprosto klíčové, jsou oddané týmu a dokáží pro něj odvést i tu černou práci. Dokážeme mít tým vyrovnaný ve všech lajnách a nemusíme se jen spoléhat na individuality, byť je v týmu máme. Náš úkol je poskládat hráčky tak, abychom z té kvality, kterou máme a budeme mít, vytěžili maximum.

Kde naopak vidíte nedostatky?
Naše výkony nebyly úplně vyrovnané ve všech parametrech. Se Švédkami jsme šest sedm minut před koncem vedli o dva góly, nicméně jsme byli pod tlakem a nedokázali uhrát na balonu to, co bychom si přáli, abychom se z toho tlaku dostali. Stejný pocit, byť herně to bylo ještě vyrovnanější, mám i ze zápasu s Finskem, kde byl stav před poslední desetiminutovkou také vyrovnaný a výsledek byl ještě horší. Jednoznačně si sami sobě musíme ukázat, že koncovky duelů dokážeme zvládnout a že umíme podávat stabilnější výkony během celého zápasu. Hodně jsme se o tom bavili po klání s Finkami a proti Švýcarsku se nám to povedlo eliminovat a udržet velmi stabilní výkon.

Bavíme se o týmových výkonech. Jak jste ale spokojen s individuálními představeními mladých hráček, které v seniorském výběru debutovaly?
Velmi. Musím říci, že se jen potvrdilo, že jsou to hráčky, které mají a mohou mít mezinárodní parametry. Individuální výkony je potřeba hodnotit individuálně a je potřeba nejprve mluvit s hráčkami, ale pokud to mám obecně shrnout, tak předvedly velmi dobré výkony a ukázaly, že mají šanci se porvat o mistrovství světa.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se