Zvykneme si na zimu a půjdeme na to, velí před Pohárem mistrů Káčová

Veronika Káčová během. utkání Extraligy žen | foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Úřadující mistryně z Ostravy jsou již ve Finsku, kde je už v sobotu čeká úvodní duel Poháru mistrů. Na turnaji, na němž se potkávají mistři čtyř nejlepších soutěží světa, se FBC představí vůbec poprvé. „Je to pro nás něco nového a jsme rády, že si zahrajeme těžké zápasy a získáme další zkušenosti,” hlásí jedna z opor kádru Veronika Káčová.


Už v sobotu se svěřenkyně Jakuba Robenka potkají s domácími šampionkami TPS Salibandy. „Očekáváme, že Finky budou hrát aktivně, jsou dobře běžecky vybavené a nebudeme mít tolik času na hru s míčkem. Půjdeme do něj s tím, že bychom chtěly vyhrát a předvést co nejlepší výkon,” burcuje aktuálně druhá nejproduktivnější hráčka Ostravy.

Přípravu na Champions Cup pojaly české mistryně velmi pečlivě. „Tím, že jsme poslední zápas hrály 15. prosince, tak jsme si více volna užily spíše před svátky. Hned po nich jsme skočily zpátky do tréninkového procesu, abychom se co nejlépe připravily,” popisuje Káčová.

Před utkáním nechyběl tradiční rozbor hry soupeřek. „Ukázaly jsme si, jak Finky hrají, rozebraly různé situace a snažily jsme se připravit na jejich hru,” vysvětluje 25letá florbalistka, která má před Pohárem mistrů dobrou formu. V rámci utkání s Olomoucí, které posloužilo svěřenkyním Jakuba Robenka k naladění se na mezinárodní turnaj, totiž dvakrát udeřila. „Jsme rozhodně rády, že jsme si po vánoční pauze zahrály zápas, vyzkoušely pár věcí a dostaly se zpátky do zápasového režimu,” kvituje Káčová.

Ostravské florbalistky vyrazily do Finska již ve čtvrtek ráno. „Cesta byla v pohodě, sice jsme vyjížděly brzy, ale myslím, že jsme se s tím popasovaly dobře,” popisuje odchovankyně Opavy. I když byl pro úřadující české mistryně přesun na sever Evropy náročný, už zvládly alespoň základní seznámení s dějištěm. „Zatím jsme neměly moc šanci to tady poznat, ale po příjezdu na hotel jsme stihly alespoň krátkou procházku po okolí a jediné mínus je ta zima,” říká s úsměvem.

Jedním z hlavních důvodů toho, proč vyrazily ostravské hráčky do Finska s předstihem, je aklimatizace a čas na přípravu. „V pátek máme trénink, pak nás čeká porada, zvykneme si na zimu a půjdeme na to,” velí Káčová, která má pro fanoušky v Česku jednoduchý vzkaz: „Držte nám palce!”.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se