Děláme florbal dostupnější! Firma Sportway nainstaluje do hal automatické kamery

Český florbal (ilustrační foto) | foto: Český florbal

Českému florbalu se podařilo uzavřít spolupráci se švédskou firmou Sportway, jíž v Česku reprezentuje společnost Perinvest Media s.r.o., která se zabývá výrobou přenosů ze sportovních utkání se zaměřením na mládež. Cílem je dosáhnout, aby mládežnická florbalová utkání, případně do budoucna i utkání v nižších soutěžích, byla dostupná formou internetových přenosů, tak jak je to obvyklé například u elitních soutěží. A to formou automatických kamer, které bude postupně instalovat do českých hal.


"V současnosti nejsou přenosy z mládežnických utkání prakticky dostupné, zejména rodiny mladých florbalistů a florbalistek tak nemají možnost sledovat utkání jinak než cestovat na samotné turnaje. Spolupráce s firmou Perinvest Media by toto mohla změnit a přinést daleko větší dostupnost florbalových utkání," říká Daniel Novák, prezident Českého florbalu.

Cesta je ve využití revoluční technologie, kterou se již povedlo úspěšně aplikovat v řadě sportů ve Švédsku, Norsku, Finsku i Dánsku a kterou nedávno stejná společnost úspěšně aplikovala i na českých hokejových stadionech. Spočívá v osazení speciálních kamer ve sportovních halách, které umožní vytvořit automatizovaný přenos z jednotlivých utkání a turnajů. Technologie umělé inteligence, která rozumí konkrétnímu sportu a umí automaticky vyrobit přenos ze sportovního utkání, již několik let existuje. Začala se prosazovat zejména v těch největších sportech na světě. Firma Sportway vzhledem ke svému švédskému původu a velikosti florbalu ve Švédsku investovala do vývoje speciálního softwaru i pro florbal a dosáhla podobné úrovně jako v těch největších sportech. Florbalu se tak otevírá výjimečná šance. Pro mládežnická utkání a do budoucna utkání nižších úrovní soutěží je kvalita již na adekvátní úrovní pro plnohodnotný přenos.

Firma Sportway a její české zastoupení firma Perinvest Media je připravena touto novou technologií vybavit sportovní haly, ve kterých se hraje nejvíce florbalových utkání a bude možné tyto instalace provést technicky i je procesně dohodnout s provozovatelem sportovní haly. Montáž moderní technologie se bude postupně zaměřovat na jednotlivé soutěže. V první fázi se začne s instalací v halách, kde se hraje CE liga a 1. liga juniorů a 1. liga juniorek, ve druhé fázi přijdou na řadu i 1. liga dorostenců. Kluby hrající tyto soutěže obdrží v následujících dnech e-mailem podrobnější informace o novém projektu.

Zároveň s tím vznikne portál, na němž bude možné začít sledovat přenosy už v průběhu roku 2023, cílem je tyto přenosy rovněž embedovat i do nového webu Českého florbalu, tak jak tomu je u elitních soutěží. Kromě výrazného zvýšení dostupnosti jednotlivých nejen mládežnických utkání, ale například duelů Národní ligy či Divize, se klubům otevře i možnost pracovat s týmovým účtem, kde dostanou k využití tzv. coaching systém, který umožní trenérům pracovat s videm, případně si jej převést do systému, ve kterém jsou zvyklí pracovat.

"Každá firma, která je připravena investovat do českého florbalu, je vítána. Máme velkou radost, že spolupráce se společností Perinvest Media bude znamenat výrazně větší dostupnost florbalových utkání. Naším cílem je šířit a propagovat florbal v České republice co nejvíce a víme, že tato spolupráce k tomu napomůže," komentuje dohodu s firmou Perinvest Media Novák.

"Naše dohoda s Českým florbalem zapadá do naší společné ambice zpřístupnit více florbalových zápasů kdekoli a kdykoli. Je součástí naší DNA, že jsme přítomni na každém trhu, a jsme nadšeni, že můžeme pokračovat v budování silných vztahů s federacemi a kluby v České republice," říká Martin Englund, obchodní ředitel pro Sportway a Perinvest Media.

"Florbal je sport s jednou z největších členských základen v Česku. To znamená, že jsme logicky velmi šťastní, že můžeme přivítat florbal na naší palubě, především když vidíme, jak progresivní je Český florbal jako asociace. Věříme, že kombinace námi poskytovaných služeb a tímto sportovním fenoménem je více než přirozená a těší nás, že tímto způsobem můžeme pomoci ještě více rozšířit popularitu florbalu u nás," říká Jan Smíšek, CEO společnosti Perinvest Group.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se