Dóža s Řezáčovou řídili triumfy svých celků, zazářil i Bachmaier

Patrik Dóža při souboji o míček za UHC Uster ve švýcarské florbalové lize | foto: André Düsel

Znovu se o víkendu dařilo českým krajánkům. Fantastickým výkonem se prezentovali především Patrik Dóža a Lucie Řezáčová ve švýcarských nejvyšších ligách. Povedený duel má za sebou i Matyáš Bachmaier, který je aktuálně se sedmi body nejproduktivnějším Čechem v SSL. Zazářila ale i Eliška Krupnová s Vanessou Rebeccou Keprtovou či brankářka Lenka Remešová.


Dóža s Řezáčovou posbírali pět bodů

Patrik Dóža potvrdil svou skvělou formu a doslova sťal v klíčovém utkání Thurgau. Českému útočníkovi se povedlo při výhře 5:3 čtyřikrát skórovat a na pátém zásahu se podílel asistencí, hned tři asistence si pak zapsal Martin Pražan. Uster se tak přiblížil svému největšímu konkurentovi na jediný bod, i nadále ale zůstává poslední.

Po třech porážkách uspěl ve středu v prodloužení na hřišti Könizu Wiler, kterému pomohl k návratu na první příčku gólem i Radek Sikora. Ten se prosadil i o víkendu, kdy jeho celek těsně nestačil na Langnau. Porážku 3:4 si na v St. Gallenu připsali hráči Malans s Lukášem Veltšmídem v sestavě, Daniel Šešulka pak pomohl asistencí k triumfu Churu nad Zugem. 

Důležitý zásah si připsala o víkendu Veronika Kopecká, která vedoucímu Klotenu pomohla rozhodující trefou k výhře 2:1 na půdě Laupenu. Hned čtyřmi góly a asistencí se blýskla i Lucie Řezáčová, která pomohla Zollbrücku k výhře 8:2 nad Riders, za které dvakrát skórovala Hana Poláková. Zug i díky dvěma trefám Denisy Ratajové zdolal Red Ants. Tři body (1+2) si připsala při výhře 4:2 nad Oberlandem útočnice Churu Eliška Trojánková.

Krupnová dirigovala dvě výhry

Velmi dobrý víkend prožil Matyáš Bachmaier v Hagundě. Gólem a dvěma asistencemi se mu podařilo pomoci jeho celku k remíze na hřišti Pixba, které pak ovládlo nastavený čas. Vítězství 7:5 na půdě Dalenu oslavil Filip Langer s Kalmarsundem, sérii porážek naopak natáhl po porážce na půdě druhého Falunu Linköping s Matějem Jendrišákem a Josefem Rýparem.

Po prohře s Thorengruppenem se vrátilo na vítěznou vlnu Pixbo s Eliškou Krupnovou, která pomohla nejprve dvěma trefami k výhře nad Lundem a gólem a asistencí se podílela i na vítězství na hřišti Nacky. 

Úspěšné dvojutkání zažila i trojice Lenka Remešová – Karolína Suchá a Eliška Chudá, která však vynechala druhý z duelů. Jejich Täby postupně skolilo Nacku i Kalmarsund.

Poloviční úspěch si připsalo Rönnby s Vanessou Rebeccou Keprtovou v sestavě. To nejprve prohrálo v Karlstadu 4:6, následně však sestřelilo Endre poměrem 12:3. Česká reprezentantka v součtu obohatila své konto o tři nahrávky.

Dvě porážky si připsalo o uplynulém víkendu Endre, které kromě Rönnby padlo i v pátek s Warbergem. V nedělním klání se ale dokázala prosadit Nela Jiráková, která však jen korigovala porážku. 

Stejně neúspěšné bylo i Malmö. To nejprve prohrálo těsně 5:6 s Kalmarsundem a posléze nestačilo na vedoucí Thorengruppen, jemuž podlehlo 6:15. Vysoký triumf pomohla gólem a asistencí zmírnit Tereza Urbánková.

Už ve čtvrtek se zapojila dvojice krajánků ve Finsku. Lenka Novotná s SB-Pro slavila vítězství 2:1 na hřišti Loista, Petr Majer s Indians na triumf nedosáhl. Westend nestačil na svém hřišti na Happee.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se